Το DNA του Ναπολέοντα σε ελβετικά ρολόγια!

perierga.gr - Το DNA του Ναπολέοντα σε ελβετικά ρολόγια!

To DNA του Ναπολέοντα σε ρολόγια; Και όμως. Η ελβετική ωρολογοποιία DeWitt θα κυκλοφορήσει έναν περιορισμένο αριθμό ρολογιών, τα οποία θα είναι διακοσμημένα με μικροσκοπικά κομμάτια από τα μαλλιά του αυτοκράτορα που απέκτησε σε δημοπρασία αυτό το μήνα. «Θα υπάρχει το DNA του Ναπολέοντα στα ρολόγια μας» δήλωσε στη Γενεύη, στην έδρα της εταιρείας, η Βιβιάν ντε Βιτ, ο σύζυγος της οποίας είναι απευθείας απόγονος του Ζερόμ Ναπολεόν (1784-1860), του νεότερου αδελφού του Ναπολέοντα. Οι τούφες αυτές αναμένεται να κοπούν σε μικροσκοπικά κομμάτια, διαμέτρου μόλις μισού χιλιοστού.

perierga.gr - Το DNA του Ναπολέοντα σε ελβετικά ρολόγια!

Τα κομμάτια θα είναι ορατά μόνο με τη βοήθεια μικροσκοπίου και κάθε κομμάτι θα τοποθετηθεί κάτω από το τζάμι του ρολογιού, πάνω από την φωτογραφία του αυτοκράτορα που αποτελεί το έμβλημα της εταιρείας DeWitt. Η πρώτη επεξεργασία αυτού του τύπου, που πραγματοποιήθηκε με χειρουργική ακρίβεια, έλαβε χώρα την Τρίτη παρουσία πιστοποιημένου δικαστικού επιμελητή στην εταιρεία. H Dewitt, η οποία κατασκευάζει περίπου 1.500 ρολόγια κάθε χρόνο και στην οποία εργάζονται 60 άνθρωποι, αναμένεται να κατασκευάσει μία περιορισμένη σειρά 400-500 ρολογιών διακοσμημένων με το DNA του Ναπολέοντα, με την τιμή τους να ανέρχεται σε τουλάχιστον 8.000 ευρώ.

«Ο Ναπολέων αποτελούσε αντικείμενο λατρείας ήδη κατά τη διάρκεια της ζωής του, όταν έκοβε τα μαλλιά του, θαυμαστές του τα μάζευαν για να τα διατηρήσουν» δήλωσε η Ντε Βιτ. Οι τρίχες αυτές προέρχονται από δύο τούφες που απέκτησε τον περασμένο Νοέμβριο η Ντε Βιτ σε μια δημοπρασία της πριγκιπικής οικογένειας του Μονακό έναντι τιμήματος 16.750 ευρώ και 12.880 ευρώ αντίστοιχα.

πηγή: in.gr

Rating: 0.5/5. From 2 votes.
Please wait...