Γιαπωνέζικο το καλύτερο ουίσκι στον κόσμο!

Perierga.gr - Γιαπωνέζικο το καλύτερο ουίσκι στον κόσμο!

Η Βίβλος του Ουίσκι, από τον Τζιμ Μάρεϊ, αποτελεί τον παγκόσμιο οδηγό για τα κορυφαία ουίσκι και κάθε χρόνο ο Βρετανός δημοσιογράφος βγάζει το δικό του πόρισμα, για τη συγκεκριμένη κατηγορία ποτών.

Φέτος λοιπόν, το βραβείο για το κορυφαίο single malt παγκοσμίως παίρνει το γιαπωνέζικο αποστακτήριο Yamazaki με σκορ 97,5 στα 100, με τον Μάρεϊ να επιβραβεύει μεταξύ άλλων την «τόλμη που φέρνει στη μύτη» όποιου το δοκιμάσει και το «ελαφρύ, παιχνιδιάρικο κάψιμο» που αφήνει στον ουρανίσκο.

Perierga.gr - Γιαπωνέζικο το καλύτερο ουίσκι στον κόσμο!

Το αξιοπερίεργο όμως, δεν είναι το πώς κατάφερε ένα ιαπωνικό ουίσκι, που παράγεται από το 1923, να σκαρφαλώσει στην κορυφή. Απορία προκαλεί το πώς κατάφερε η τεράστια βιομηχανία της Σκωτίας να μην έχει ούτε έναν εκπρόσωπο στους πρώτους πέντε. Κι όλα αυτά, παρά το γεγονός, πως το Old Pulteney’s 21 και το Glenmorangie Ealanta αναδείχθηκαν νικητές το 2012 και το 2014 αντίστοιχα. Για τον Μάρεϊ, τέτοια «επιδρομή» από υψηλής ποιότητας παραγωγούς της Ανατολής, θα πρέπει να αποτελέσει καμπανάκι για όλους τους Βρετανούς παραγωγούς.

Πάντα σύμφωνα με το Βρετανό, που θεωρείται αυθεντία στα ουίσκι, το Yamazaki έχει χαρακτηριστικά, που αυτή τη στιγμή, κανείς άλλος στη Βρετανία δεν μπορεί να αγγίξει. Παράλληλα κατηγορεί τα βρετανικά αποστακτήρια πως έχουν στρέψει την προσοχή τους αλλού και όχι στην υψηλής ποιότητας παραγωγή.

Η ιαπωνική μάρκα Yamazaki, εμφιαλώνει μόνο 18.000 μπουκάλια το χρόνο και πουλάει σε μερικές εκατοντάδες ειδικές κάβες ανά τον κόσμο.

Rating: 4.0/5. From 4 votes.
Please wait...