Δύο ελληνικά θερινά σινεμά στα 10 καλύτερα της Ευρώπης!

perierga.gr - Δύο ελληνικά θερινά σινεμά στα 10 καλύτερα της Ευρώπης!

Πριν από μερικά χρόνια, το «Σινέ Θησείο» κατέκτησε την πρώτη θέση σε λίστα του CNN με τα καλύτερα θερινά σινεμά της Ευρώπης. Τώρα ήρθε η ώρα δύο άλλων ελληνικών θερινών να βρεθούν στη λίστα με τα δέκα καλύτερα: ο λόγος για το Cine Paris στην Πλάκα και το Cine Kamari στη Σαντορίνη. Τον σχετικό κατάλογο δημοσίευσε αυτή τη φορά η βρετανική εφημερίδα Guardian, προτείνοντας «ρομαντικές τοποθεσίες κάτω από τα άστρα» και λέγοντας ότι τα θερινά της Ευρώπης «ξυπνούν τη μαγεία της ασημένιας οθόνης».

Τα σινεμά που περιλαμβάνονται στη λίστα είναι τα εξής:

1. Κάστρο Μονζουίκ (Βαρκελώνη)
2. Cromarty cinema (Σκωτία)
3. Locarno on the lake (Ελβετία)

4. Cine Paris (Αθήνα)

perierga.gr - Δύο ελληνικά θερινά σινεμά στα 10 καλύτερα της Ευρώπης!

Όπως γράφει ο Guardian: «Είναι ένα σινεμά – ταράτσα στην καρδιά της ιστορικής Πλάκας βρίσκεται στη σκιά της Ακρόπολης, κάτι το οποίο προσδίδει μία άλλη ατμόσφαιρα στην κάθε ταινία που προβάλλει. Υπάρχει μία εκπληκτική μίξη ντόπιων και τουριστών, με ταινίες που κυμαίνονται από κινούμενα σχέδια μέχρι πρόσφατα αριστουργήματα που πρέπει κανείς να παρακολουθήσει. Η δροσερή μπύρα και οι καλές ταινίες κάνουν το σκηνικό ακόμη καλύτερο».

5. Cineteca Bologna (Μπολόνια)
6. Moonlight cinema (Κανάριες Νήσοι)
7. Sotto le stelle (Βερόνα)

8. Cine Kamari (Σαντορίνη)

perierga.gr - Δύο ελληνικά θερινά σινεμά στα 10 καλύτερα της Ευρώπης!

«Bρίσκεται στο καλύτερο σημείο του πλανήτη για να δει κανείς μία ταινία. Μπορείς σχεδόν να ξαπλώσεις σε μία πολυτελή ξαπλώστρα, αναπνέοντας ένα μείγμα μεθυστικών αρωματικών στικ και αρωμάτων βοτάνων, πίνοντας ένα κοκτέιλ από το μπαρ και με τα αστέρια του ελληνικού ουρανού να τρεμοπαίζουν».

9. Rathausplatz (Βιέννη)
10. La Villette (Παρίσι)

Rating: 4.9/5. From 4 votes.
Please wait...