Η ενέργεια του βηματισμού φορτίζει συσκευές

Perierga.gr - Παπούτσια που φορτίζουν κινητό

Γνωρίζετε ότι κάθε βηματισμός απελευθερώνει αρκετή ενέργεια για να ανάψει μία λάμπα; Η ιδέα της εκμετάλλευσης της ενέργειας αυτής έχει γίνει αντικείμενο μελέτης πολλών ερευνών τα τελευταία χρόνια.

Μια από αυτές έρχεται από την εταιρεία SolePower, η οποία μέσω ενός μηχανισμού που τοποθετείται στον πάτο του παπουτσιού αποθηκεύει την παραγόμενη ενέργεια σε μπαταρία. Η ιδαιτερότητα της προσέγγισης των Matt Stanton και Hahha Alexander, ιδρυτών της εταιρείας, είναι ότι η συσκευή φόρτισης δεν είναι ενσωματωμένη στο παπούτσια αλλά σε έναν πάτο που μπορεί να τοποθετηθεί σε κάθε παπούτσι.

Perierga.gr - Παπούτσια που φορτίζουν κινητό

Οι πάτοι των παπουτσιών αποτελούνται από μέρη παρόμοια με αυτά που έχει ένας φακός που λειτουργεί χειροκίνητα. Η ενέργεια από κάθε βηματισμό μετατρέπεται σε μηχανική ενέργεια που περιστρέφει μικρά μαγνητικά πηνία, τα οποία στη συνέχεια παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα μέσα σε σπείρες από καλώδια. Η ηλεκτρική ενέργεια στη συνέχεια ταξιδεύει κατά μήκος ενός καλωδίου σε ένα αποθηκευτικό μέσο, το οποίο είναι τοποθετημένο στο παπούτσι ή μέσα σε μια θήκη από ύφασμα στο πόδι.

Η μπαταρία στη συνέχεια μπορεί να φορτίσει τη συσκευή μας. Σε μια εποχή που η εξάρτηση της καθημερινότητας από ηλεκτρονικές συσκευές γίνεται όλο και μεγαλύτερη η SolePower ευελπιστεί να βρει ανταπόκριση στην αγορά. Για να φορτιστεί πλήρως ένα iPhone χρειάζεται να περπατήσει κάποιος περίπου 5-8 χιλιόμετρα, αλλά προφανώς με αρκετά μικρότερη… διαρομή το τηλέφωνο μπορεί να λειτουργήσει.

Έχετε σήμα χαμηλής μπαταρίας στο κινητό; Εμπρός μαρς…

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...