«Μαγικό» μπλουζάκι δεν λερώνεται με τίποτα (βίντεο)!

perierga.gr - «Μαγικό» μπλουζάκι δεν λερώνεται με τίποτα (βίντεο)!

Ένα μπλουζάκι που δεν λερώνεται με τίποτα ανέπτυξε ένας 20χρονος φοιτητής από το Σαν Φρανσίσκο χρησιμοποιώντας «Υδροφοβική Νανοτεχνολογία». Το μπλουζάκι, που ονομάζεται Silic Shirt, παραμένει καθαρό ακόμα και αν πέσει επάνω του σάλτσα τομάτας, μπίρα, μιλκσέικ, αναψυκτικό, μελάνι ή κόκκινο κρασί. Το Silic Shirt φτιάχνεται από πολυεστέρα, εμποτισμένο με ένα μείγμα χημικών που καθιστούν το ύφασμα αδιάβροχο. Ωστόσο η υφή του δεν διαφέρει καθόλου από τα υπόλοιπα μπλουζάκια που πωλούνται στα εμπορικά καταστήματα.

perierga.gr - «Μαγικό» μπλουζάκι δεν λερώνεται με τίποτα (βίντεο)!

Ο φοιτητής Aamir Patel έφτιαξε αρχικά ένα πρωτότυπο μπλουζάκι ψεκάζοντας το μείγμα χημικών στο ύφασμα, ωστόσο αμέσως σκέφτηκε πως η δράση των ουσιών θα διαρκούσε μόνο μέχρι την πλύση. Έτσι, άρχισε να αναζητά πιο μόνιμες λύσεις και τελικά ενσωμάτωσε τη νέα τεχνολογία στις ίνες του υφάσματος, σε μικροσκοπική κλίμακα. Αυτό σημαίνει πως οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για να απωθήσουν τους λεκέδες δεν ερεθίζουν το δέρμα. «Τα περισσότερα υγρά μόρια δεν καταφέρνουν να αγγίξουν το ύφασμα γιατί μεταξύ του υγρού και του υφάσματος δημιουργείται μια μικροσκοπική στρώση αέρα.

Αυτό συμβαίνει επειδή το ύφασμα έχει ψεκαστεί με δισεκατομμύρια σωματίδια πυριτίου», εξήγησε ο φοιτητής. «Τα υγρά με βάση το νερό σχηματίζουν σφαιρίδια και απωθούνται από το ρούχο. Έτσι το μπλουζάκι προστατεύεται από πιθανά ατυχήματα και λεκέδες», προσέθεσε. Αφού πραγματοποίησε δοκιμές για να επιβεβαιώσει την αποτελεσματικότητα της μεθόδου του, ο 20χρονος ξεκίνησε καμπάνια για την εφεύρεσή του στην ιστοσελίδα προσέλκυσης κεφαλαίου Kickstarter. Ο Patel έχει ήδη υπερβεί τον στόχο των 20.000 δολαρίων πριν τη λήξη της εκστρατείας στις 26 Ιανουαρίου, ενώ οι υποστηρικτές του ξεπερνούν τους 830.

Ο φοιτητής συμβουλεύει όσους προμηθευτούν το «μαγικό» μπλουζάκι να μην χρησιμοποιούν μαλακτικό, να μην το πλένουν με χρωματιστά ρούχα και να αποφεύγουν το σιδέρωμα και το στεγνό καθάρισμα, έτσι ώστε να παραμείνει αδιάβροχο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μάλιστα για να διατηρήσει την υδροφοβική του ιδιότητα ο φοιτητής συστήνει σε όσους το προμηθευτούν να το βάζουν στο στεγνωτήριο σε χαμηλή θερμοκρασία τουλάχιστον μια φορά ανά τρεις πλύσεις.

πηγή: econews.gr

Rating: 5.0/5. From 3 votes.
Please wait...