Έξυπνες χρήσεις για το ταλκ!

perierga.gr - Πανέξυπνες χρήσεις για το ταλκ!

Η παιδική πούδρα ή αλλιώς ταλκ χρησιμοποιείται κυρίως στα μωρά και στα βρέφη για να αποφεύγονται τα σκασίματα στο δέρμα αλλά και οι ερεθισμοί από τις πάνες. Επίσης το ταλκ αρωματίζεται και εφαρμόζεται από τους μεγάλους σαν ένα ήπιο αρωματικό του σώματος αλλά και ως αντιιδρωτικό προϊόν. Πέρα από αυτά πάντως το ταλκ αποτελεί άριστο καθαριστικό, που θα σας λύσει πολλές φορές τα χέρια. Δείτε πώς:

perierga.gr - Πανέξυπνες χρήσεις για το ταλκ!

1. Απομακρύνετε την άμμο από το σώμα και τα ρούχα
Κατά την επιστροφή σας από την παραλία και πριν μεταφέρετε όλη την άμμο μέσα στο σπίτι, ρίξτε λίγο ταλκ στα πόδια και όπου αλλού υπάρχει άμμος. Αυτό θα απορροφήσει την υγρασία και η άμμος θα φύγει ευκολότερα με μια βούρτσα ή τίναγμα.

2. Καθαρίστε το τρίχωμα του κατοικιδίου

Αν δεν προλαβαίνετε να λούσετε το σκυλί σας, ρίξτε λίγο ταλκ στη γούνα τους και τρίψτε να πάει παντού. Όχι μόνο θα λάμψει αλλά θα μυρίζει τέλεια!

3. Καθαρίστε τις λαδιές από το ύφασμα

Όταν τηγανίζετε δεν είναι λίγες οι φορές που πετάγεται το λάδι και γίνεστε χάλια. Ρίξτε λίγο ταλκ επάνω στη λαδιά, αφήστε λίγη ώρα, τρίψτε καλά και απομακρύνετε την επιπλέον σκόνη με μια βούρτσα. Μπορείτε να επαναλάβετε μέχρι να φύγει ο λεκές. Μετά πλύνετε το ρούχο κανονικά.

4. Ανανεώστε την τράπουλα

perierga.gr - Πανέξυπνες χρήσεις για το ταλκ!

Βάλτε τα χαρτιά σε μια πλαστική σακούλα όπου έχετε ρίξει αρκετό ταλκ και ανακινήστε. Λιπαροί λεκέδες και δαχτυλιές θα αποτελέσουν παρελθόν από την επιφάνεια των χαρτιών.

5. Ενισχύστε τους βολβούς των φυτών

Πριν φυτέψετε τους βολβούς από κυκλάμινα ή άλλα φυτά στο χώμα βάλτε τους μέσα σε μια σακούλα με λίγο ταλκ και ανακινείστε να πάει παντού. Αυτό θα βοηθήσει από το να σαπίσουν στη συνέχεια ή να αναπτυχθούν μύκητες και τα λουλούδια θα γίνουν πιο όμορφα από ποτέ.

6. Ξεμπερδέψτε αλυσίδες

Πόσες φορές δεν έχετε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να μην μπορείτε να ανοίξετε μια αλυσίδα για να φορέσετε το αγαπημένο σας κόσμημα, καθώς έχει κάνει πολλούς κόμπους. Μην στενοχωριέστε. Ρίξτε λίγο ταλκ και τρίψτε ελαφρά με τα χέρια σας. Η αλυσίδα θα ανοίξει αμέσως.

7. Διώξτε τα μυρμήγκια

Ρίξτε αρκετό ταλκ στο δρόμο τους και ως διά μαγείας θα εξαφανιστούν αφού δεν μπορούν να περπατήσουν πάνω στη λευκή ουσία.

8. Αφαιρέστε τη μούχλα από τα βιβλία

perierga.gr - Πανέξυπνες χρήσεις για το ταλκ!

Παλιά βιβλία που δεν έχουν αποθηκευτεί σωστά ίσως αναπτύξουν υγρασία ανάμεσα στις σελίδες και μούχλα. Λίγο ταλκ στα προσβεβλημένα σημεία, τίναγμα και μετά έκθεση στον ήλιο για αρκετή ώρα. Δεν θα γίνουν σαν καινούρια αλλά δεν θα ντρέπεστε πια γι’ αυτά!

Rating: 4.8/5. From 2 votes.
Please wait...