Από την Κούβα στις ΗΠΑ κολύμπησε 64χρονη!

perierga.gr - Από την Κούβα στις ΗΠΑ κολύμπησε 64χρονη!

Ένα όνειρο 35 ετών εκπλήρωσε σήμερα η 64χρονη Αμερικανίδα κολυμβήτρια μεγάλων αποστάσεων Νταϊάνα Νιάντ, αφού κατάφερε να διασχίσει κολυμπώντας τα Στενά της Φλόριντας, από την Αβάνα μέχρι το Κι Γουέστ και μάλιστα χωρίς να χρησιμοποιήσει προστατευτικό κλουβί για τους καρχαρίες. Πενήντα δύο ώρες και 54 λεπτά αφότου ξεκίνησε το εγχείρημά της από την Κούβα, η Νιάντ βγήκε σε μια παραλία της Φλόριντα έχοντας καλύψει μια απόσταση 110 μιλίων (σχεδόν 170 χιλιόμετρα). Η Νιάντ είχε επιχειρήσει άλλες τέσσερις φορές στο παρελθόν να κολυμπήσει από την Κούβα στη Φλόριντα και αυτή, η πέμπτη προσπάθεια, θα ήταν και η τελευταία της, όπως είχε δηλώσει η ίδια.

perierga.gr - Από την Κούβα στις ΗΠΑ κολύμπησε 64χρονη!

Σύμφωνα με τους βοηθούς της, η 64χρονη πέτυχε ρεκόρ στην κατηγορία της κολύμβησης μεγαλύτερης απόστασης στον ωκεανό χωρίς βατραχοπέδιλα και χωρίς προστατευτικά μέτρα για τους καρχαρίες. «Δεν πρέπει ποτέ να εγκαταλείπουμε την προσπάθεια», είπε η ίδια μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να την επευφημήσει. Το πρωί του Σαββάτου, προτού πέσει στο νερό από τη μαρίνα Χέμινγουεΐ, στα δυτικά της Αβάνας, η Νιάντ διαβεβαίωσε ότι αυτή θα ήταν η τελευταία της προσπάθεια και χαρακτήρισε το διάπλου των Στενών «όνειρο ζωής».

perierga.gr - Από την Κούβα στις ΗΠΑ κολύμπησε 64χρονη!

Μέχρι σήμερα, μόνο μία γυναίκα έχει καταφέρει να διασχίσει κολυμπώντας τα Στενά της Φλόριντας, η Αυστραλή Σούζι Μαρόνεϊ που ήταν 22 ετών όταν πέτυχε τον άθλο αυτό το 1997. Η Μαρόνεϊ χρησιμοποιούσε προστατευτικό κλουβί για καρχαρίες το οποίο γλιστρούσε ακολουθώντας τα ρεύματα του ωκεανού, γεγονός που της επέτρεψε να κάνει τον διάπλου μέσα σε μόλις 25 ώρες. Μια συμπατριώτισσά της, η Κλόες Μακάρντελ, εγκατέλειψε τη δική της προσπάθεια τον περασμένο Ιούνιο αφού δέχτηκε επίθεση από μέδουσες.

perierga.gr - Από την Κούβα στις ΗΠΑ κολύμπησε 64χρονη!

Η Νιάντ ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου, συνοδευόμενη από πέντε μικρά σκάφη στα οποία επιβαίνουν οι βοηθοί της. Ένας από αυτούς, ο Τζον Μπάρτλετ, έγραψε στην ιστοσελίδα της την Κυριακή ότι η 64χρονη καλύπτει περίπου 3,2 χιλιόμετρα την ώρα και «σταδιακά αυξάνει ταχύτητα». Όταν έπεσε η νύχτα, η Νιάντ φόρεσε μια προστατευτική στολή και κάλυψε τα εκτεθειμένα μέλη της με μια ειδική απωθητική κρέμα για τσούχτρες. Η πρώτη προσπάθεια της Νιάντ έγινε πριν από 35 χρόνια, το 1978, όταν η ίδια ήταν 28 ετών. Τότε, εγκατέλειψε μετά από 42 ώρες, αφού είχε καλύψει απόσταση 76 μιλίων.

πηγή: gr.news.yahoo.com

Rating: 1.0/5. From 2 votes.
Please wait...