Ζητείται ζευγάρι για ταξίδι στον… Αρη!

Perierga.gr - Ζητείται ζευγάρι για ταξίδι στον... Αρη!

Ο «εγκέφαλος» της αποστολής, Ντένις Τίτο, ένας πολυεκατομμυριούχος ο οποίος το 2001 κατέβαλε το ποσό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων για ένα ταξίδι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, δήλωσε ότι σκοπεύει να χρηματοδοτήσει τα έξοδα της αποστολής για δύο χρόνια, έως ότου ξεκινήσει η πλήρης ανάπτυξη των απαιτούμενων των συστημάτων και τεχνολογιών.

Perierga.gr - Ζητείται ζευγάρι για ταξίδι στον... Αρη!

Ο Ντένις Τίτο ανακοίνωσε ότι έχει έρθει σε συμφωνία τόσο με τη NASA, στην οποία εργαζόταν κάποτε, όσο και με ιδιωτικούς φορείς για να συμμετέχουν στην προετοιμασία και στην οργάνωση της αποστολής. Το κόστος της υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε 1,5-2 δισεκατομμύρια δολάρια – ένα σημαντικό μέρος αυτών των χρημάτων θα καταβάλει ο Τίτο ενώ για τα υπόλοιπα θα αναζητήσει και άλλους χρηματοδότες. «Θα χάσω πολλά χρήματα σε αυτή την αποστολή αλλά τα εγγόνια μου θα έχουν να κερδίσουν πολλά από το όλο εγχείρημα» ανέφερε ο Τίτο κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης έναρξης της προσπάθειας η οποία έχει λάβει την ονομασία «Inspiration Mars», δηλαδή «ο Αρης μας εμπνέει». Στόχος είναι η αποστολή να ξεκινήσει για τον Κόκκινο Πλανήτη το 2018.

Προς το παρόν βέβαια δεν υπάρχουν αμερικανικά διαστημόπλοια σε λειτουργία, αν και πολλά βρίσκονται υπό ανάπτυξη και αναμένεται να είναι έτοιμα για πτήση το 2017.

Αυτό αφήνει ελάχιστα χρονικά περιθώρια προκειμένου η αποστολή να επωφεληθεί από μια σπάνια πλανητική ευθυγράμμιση που θα επιτρέψει στο σκάφος να κάνει τον γύρω του Άρη, φτάνοντας μόλις 240 χιλιόμετρα από την επιφάνεια του πλανήτη, πριν επιστρέψει στη Γη.

Το χρονικό περιθώριο για την εκτόξευση του διαστημικού σκάφους θα ξεκινήσει στις 5 Ιανουαρίου του 2018, ενώ η επόμενη ευκαιρία για μια τέτοια ευθυγράμμιση θα είναι το 2031.

Rating: 5.0/5. From 2 votes.
Please wait...