Νέο νησί δημιουργείται σιγά-σιγά στη Γερμανία!

perierga.gr - Νέο νησί δημιουργήθηκε στη Γερμανία!

Ένα «νεόκοπο» νησί με την ονομασία Norderoogsand έκανε την εμφάνισή του 16 μίλια από το κρατίδιο Schleswig Holstein, το οποίο έχει συνολική έκταση 138 στρεμμάτων, ο σχηματισμός του οποίου ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια, ενώ η εξέλιξή του εξέπληξε ακόμη και τους επιστήμονες γεωλόγους. “Το γεγονός πως μέσα σε λίγα μόλις χρόνια σχηματίστηκε ένα νέο νησί είναι πολύ εντυπωσιακό”, είπε ο Detlef Hansen στην «Tegegraph», επιστήμονας που δουλεύει σε γειτονικό θαλάσσιο πάρκο.

perierga.gr - Νέο νησί δημιουργήθηκε στη Γερμανία!

To νησί έχει δρεπανοειδές σχήμα, ενώ οι αμμόλοφοι, που φτάνουν σε κάποια σημεία τα 4 μέτρα σε ύψος, και η πλούσια βλάστηση αποτελούν ένα βασικό κίνητρο για να αποτελέσει το νέο νησί ένα από τα πιο προσφιλή καταφύγια για χιλιάδες θαλασσοπούλια και άλλα είδη πτηνών. Η δημιουργία αμμόλοφων στα ρηχά νερά της περιοχής παρατηρείται συχνά, όμως σπάνια αντιστέκονται στις χειμερινές καταιγίδες και ακόμα σπανιότερα αυτοί λαμβάνουν τη μορφή ενός νησιού.

perierga.gr - Νέο νησί δημιουργήθηκε στη Γερμανία!

Στην περίπτωση αυτή, πάντως, τόσο οι ανθεκτικοί αμμόλοφοι όσο και η βλάστηση λειτούργησαν σαν τείχος, προστατεύοντας το νησί από τη διάβρωση της φύσης. Οι επιστήμονες αναφέρουν, ωστόσο, ότι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τη μελλοντική διατήρησή του, καθώς ένας ισχυρός άνεμος θα μπορούσε σε μια στιγμή να το εξαφανίσει τελείως από το χάρτη.

perierga.gr - Νέο νησί δημιουργήθηκε στη Γερμανία!

Rating: 3.8/5. From 6 votes.
Please wait...