Ψωμί που δεν μουχλιάζει!

perierga.gr - Ψωμί που δεν μουχλιάζει!

perierga.gr - Ψωμί που δεν μουχλιάζει!Το ψωμί φυσιολογικά μπαγιατεύει μέσα σε δυο τρεις μέρες, ενώ μετά από ένα δεκαήμερο κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα σημάδια μούχλας. Μια αμερικανική εταιρεία, όμως, υπόσχεται ολόφρεσκο ψωμί που θα διατηρείται ούτε λίγο ούτε πολύ για 2 περίπου μήνες. Η επαναστατική τεχνική αναπτύχθηκε από την εταιρεία Microzap και, όπως αναφέρει το BBC, έχει να κάνει με τον τρόπο επεξεργασίας της ζύμης, καθώς το ψωμί βομβαρδίζεται από τις ακτίνες ενός εξελιγμένου φούρνου μικροκυμάτων, ο οποίος εξολοθρεύει τα σπόρια που προκαλούν τη μούχλα.

«Η διατήρηση του ψωμιού για 60 περίπου μέρες θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τη σπατάλη, να περιορίσει τα αρτοποιήματα που πετάγονται στα σκουπίδια αλλά και να αποτελέσει μια λύση στο ολοένα και αυξανόμενο πρόβλημα της σίτισης στον πλανήτη», αναφέρει υπεύθυνος της εταιρείας Don Stull. Η τεχνική μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με ένα ευρύ φάσμα τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων κρεάτων, φρούτων και λαχανικών, ενώ μεγάλο αναμένεται το ενδιαφέρον από το χώρο της αρτοποιίας αλλά και από τους ίδιους τους καταναλωτές.

«Οι αρτοποιοί προσθέτουν πολλά συντηρητικά στο ψωμί προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη μούχλα και στη συνέχεια πολλές επιπλέον χημικές ουσίες για να καλύψουν την άσχημη γεύση των συντηρητικών. Αν χρησιμοποιήσουν αυτή την τεχνολογία των μικροκυμάτων θα αποφύγουν όλη αυτή τη διαδικασία, ενώ οι καταναλωτές θα τρώνε φρέσκο ψωμί για πολλές μέρες», συμπληρώνει.

Rating: 4.0/5. From 5 votes.
Please wait...