Δεκέμβριο οι περισσότερες «συλλήψεις» παιδιών!

perierga.gr - Γιατί οι περισσότερες "συλλήψεις" παιδιών γίνονται το Δεκέμβριο;

perierga.gr - Γιατί οι περισσότερες "συλλήψεις" παιδιών γίνονται το Δεκέμβριο;Έχετε σκεφτεί ποτέ γιατί, βάσει μελετών, παρατηρείται αυξημένη σεξουαλική δραστηριότητα τον τελευταίο μήνα του έτους; Επιστημονικές μελέτες, σύμφωνα με το healthtimes.gr, δείχνουν ότι το ποσοστό των συλλήψεων το Δεκέμβριο φθάνει το 9% του συνόλου. Στο άλλο άκρο βρίσκεται ο Αύγουστος, όπου καταγράφονται οι λιγότερες συλλήψεις σε σχέση με τους υπολοίπους μήνες του χρόνου. Για το λόγο αυτό το μήνα Απρίλιο καταγράφονται και οι λιγότερες γεννήσεις.

Για την τάση αυτή υπάρχουν και επιστημονικές εξηγήσεις οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν το γεγονός ότι η ποιότητα του σπέρματος επιδεινώνεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς και εποχιακές διαφορές στη λειτουργία της υπόφυσης-ωοθηκών που προκαλούνται από τις αλλαγές στη διάρκεια της ημέρας αλλά και μεταβολή στην ποιότητα του ωαρίου ή της δεκτικότητας του ενδομητρίου .

Ωστόσο, καθόλου τυχαίο δεν θεωρείται, ούτε από τους επιστήμονες, ότι κατά το Δεκέμβριο, το μήνα των μεγάλων γιορτών του έτους, των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, παρατηρείται σημαντική αύξηση των σεξουαλικών επαφών.

Μάλιστα, σημαντικός δείκτης αύξησης της σεξουαλικότητας την περίοδο των Χριστουγέννων είναι η αύξηση των πωλήσεων των προφυλακτικών. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από τις αρχές Δεκεμβρίου κάθε χρόνο καταγράφεται διπλασιασμός των πωλήσεων προφυλακτικών , ενώ αντιθέτως μια εβδομάδα μετά τα Χριστούγεννα παρατηρείται ραγδαία πτώση.

Η αύξηση της σεξουαλικής δραστηριότητας κατά τη διάρκεια τα τέλη του Δεκεμβρίου έχει ερμηνευθεί σε μεγάλο βαθμό στο πλαίσιο της ευθυμίας και της χαλαρότητας. Η περίοδος από τα Χριστούγεννα μέχρι την Πρωτοχρονιά συνδέεται με αυξημένες ευκαιρίες για κοινωνικοποίηση και πιο ηδονιστική προσέγγιση στη ζωή γενικότερα.

πηγή: iefimerida.gr

Rating: 3.5/5. From 5 votes.
Please wait...