Η μπύρα κάνει καλό στο… κρυολόγημα!

perierga.gr - Η μπύρα κάνει καλό στο κρυολόγημα!

perierga.gr - Η μπύρα κάνει καλό στο κρυολόγημα!Όλοι μας σκεφτόμαστε ότι ένα αχνιστό ρόφημα είναι η καλύτερη θεραπεία για το κοινό κρυολόγημα, αλλά σύμφωνα με νέα έρευνα η μπύρα έχει τα ίδια αποτελέσματα. Μια νέα ιαπωνική μελέτη δείχνει ότι ένα βασικό συστατικό που βρίσκεται στη μπύρα μπορεί να προστατεύσει από μια κοινή ίωση. Ερευνητές στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο Sapporo διαπίστωσαν ότι μια χημική ένωση του λυκίσκου, η χουμουλόνη (humulone), είναι αποτελεσματική έναντι του ιού (RS) του αναπνευστικού, ενώ έχει και αντι-φλεγμονώδη δράση.

Ο ερευνητής Jun Fuchimoto εξήγησε ότι ο ιός RS μπορεί να προκαλέσει σοβαρή πνευμονία και αναπνευστικές δυσκολίες και είναι ιδιαίτερα συχνός κατά τη διάρκεια των κρύων χειμωνιάτικων μηνών. Η ζυθοποιία Sapporo ελπίζει να δημιουργήσει τρόφιμα και (μη αλκοολούχα) ποτά που να περιέχουν χουμουλόνη, τα οποία θα μπορούν να καταναλώσουν τόσο οι ενήλικες όσο και τα παιδιά.

Δεδομένου ότι μπορούν να βρεθούν μόνο μικρές ποσότητες χουμουλόνης στη μπύρα, για να επωφεληθεί κάποιος από την αντιιική του δράση θα πρέπει να πίνει περίπου 30 κουτιά των 330 ml, διευκρίνισαν οι ερευνητές. Ωστόσο, ένας άλλος κορυφαίος ειδικός της μπύρας, ο Καθηγητής Ramon Etruch του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βαρκελώνης, έχει ήδη πει ότι και μία μόνο μονάδα μπύρας αρκεί να επωφεληθεί κάποιος από τις ευεργετικές επιδράσεις της.

Rating: 5.0/5. From 6 votes.
Please wait...