Οι ταινίες τρόμου… αδυνατίζουν!

perierga.gr - Οι ταινίες τρόμου... αδυνατίζουν!

Η παρακολούθηση της «Νύχτα των Ζωντανών Νεκρών», του «Εξορκιστή», της «Λάμψης», ακόμη το «Saw» ή το «Άλιεν» και τα «Σαγόνια του Καρχαρία» μπορούν να αποδειχτούν ο καλύτερος τρόπος για να αδυνατίσει κάποιος, από ό,τι εάν κάνει τρέξιμο ή «λιώνει» στο γυμναστήριο! Απίστευτο κι όμως αληθινό. Η «Λάμψη», μάλιστα, έρχεται πρώτη στη λίστα των ταινιών τρόμου που… αδυνατίζουν περισσότερο, καθώς παρακολουθώντας τον Τζακ Νίκολσον μπορείτε να «κάψετε» ούτε λίγο ούτε πολύ 184 ολόκληρες θερμίδες!Κι αν ακόμη δεν καταλάβατε περί τίνος πρόκειται σας εξηγώ πάραυτα:

perierga.gr - Οι ταινίες τρόμου... αδυνατίζουν!

«Βλέποντας μια ταινία τρόμου μπορείτε να κάψετε αρκετές θερμίδες, όσες θα χάνατε κάνοντας τρέξιμο ή ποδήλατο για 30 λεπτά», λέει ο Δρ Ρίτσαρντ Μακένζι από το Πανεπιστήμιο του Westminster, ο οποίος πραγματοποίησε ένα ενδιαφέρον πείραμα, καταφέρνοντας να συνδυάσει τις ταινίες τρόμου με το αδυνάτισμα! «Επιλέξαμε 10 ταινίες και καταγράψαμε την καρδιακή συχνότητα, την πρόσληψη οξυγόνου και διοξειδίου του άνθρακα στους θεατές, ανάλογα με το φιλμ που επέλεξαν να δουν, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι τα συναισθήματα φόβου προκάλεσαν απελευθέρωση της αδρεναλίνης η οποία με τη σειρά της αύξησε το μεταβολικό ρυθμό», λέει ο Μακένζι.

perierga.gr - Οι ταινίες τρόμου... αδυνατίζουν!

Η αδρεναλίνη είναι γνωστό ότι μειώνει την όρεξη, αυξάνει το βασικό μεταβολικό ρυθμό και τελικά καίει θερμίδες. Έτσι οι ταινίες τρόμου αποδεικνύονται σωτήριες για όσους θέλουν να αδυνατίσουν, ενώ ο καθηγητής -για να διευκολύνει περισσότερο τους ενδιαφερομένους- έφτιαξε μια λίστα με τις «αδυνατιστικές» ταινίες και δίπλα τοποθέτησε τις θερμίδες που θα κάψει κάποιος στα 90 περίπου λεπτά της παρακολούθησής τους. Σημειώστε, λοιπόν, και πετάξτε στα σκουπίδια τον κλασικό θερμιδομετρητή!

perierga.gr - Οι ταινίες τρόμου... αδυνατίζουν!

1. «Η Λάμψη», 184 θερμίδες

2. «Τα Σαγόνια του Καρχαρία», 161 θερμίδες

3. «Ο Εξορκιστής», 158 θερμίδες

4. «Alien», 152 θερμίδες

5. «Saw», 133 θερμίδες

6. «Εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες», 118 θερμίδες

7. «Μεταφυσικά Φαινόμενα», 111 θερμίδες

8. «Blair Witch Project», 105 θερμίδες

9. «Ο δολοφόνος με το πριόνι», 107 θερμίδες

10. «[Rec]» (ή «Καραντίνα» στα Ελληνικά), 101 θερμίδες

Rating: 3.4/5. From 9 votes.
Please wait...