Ψάρεψε σπάνιο ψάρι αξίας 473.000 δολαρίων!

perierga.gr - Ψάρεψε σπάνιο ψάρι αξίας 473.000 δολαρίων!

Μόνο τυχερό μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς το νεαρό ψαρά από την επαρχία Fujian της Κίνας, ο οποίος αλίευσε ένα σπάνιο ψάρι bahaba (Bahaba taipingensis), βάρους 80 περίπου κιλών, το οποίο πωλήθηκε αμέσως στην τοπική αγορά στο αστρονομικό ποσό των 473.000 δολαρίων. Ο  ψαράς, του οποίου η ταυτότητα δεν έχει αποκαλυφθεί, δήλωσε σε τοπική εφημερίδα ότι δεν χρησιμοποίησε δίχτυα ή κάτι άλλο για να ψαρέψει το bahaba, καθώς αυτό επέπλεε στην επιφάνεια του νερού και το συνέλεξε με μεγάλη ευκολία.

perierga.gr - Ψάρεψε σπάνιο ψάρι αξίας 473.000 δολαρίων!

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο είδος ψαριού συμπεριλαμβάνεται στην «Κόκκινη Λίστα» της IUCN (International Union for Conservation of Nature: Διεθνής Ένωση για την Προστασία της Φύσης), ως απειλούμενο με εξαφάνιση, ενώ η αλιεία του απαγορεύεται στην Κίνα, κάτι που δεν συμβαίνει στο Χονγκ Κονγκ. Πιο συγκεκριμένα, οι οικολόγοι αναφέρουν ότι το κινεζικό bahaba κινδυνεύει από εξαφάνιση, εξαιτίας της αλόγιστης αλίευσης αλλά και της μόλυνσης στις περιοχές αναπαραγωγής του.

perierga.gr - Ψάρεψε σπάνιο ψάρι αξίας 473.000 δολαρίων!

«Οι πληθυσμοί ωοτοκίας δεν είναι πλέον γνωστοί και δεδομένης της μεγάλης αλίευσης στην περιοχή, είναι πιθανόν να υπάρχουν λίγες ή και καθόλου περιοχές για την αναπαραγωγή του», εξηγεί η IUCN. Το κινεζικό bahaba χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, ειδικά η κύστη του, σε παθήσεις των πνευμόνων και της καρδιάς, ενώ η κατανάλωση των πτερυγίων του πιστεύεται ότι συντελεί στην καλή υγεία του οργανισμού.

Rating: 5.0/5. From 7 votes.
Please wait...