Ο άγνωστος… αντιναζιστής ανιψιός του Χίτλερ!

perierga.gr - Ο άγνωστος... αντιναζιστής ανιψιός του Χίτλερ!

perierga.gr - Ο άγνωστος... αντιναζιστής ανιψιός του Χίτλερ!Ο άγνωστος στο ευρύ κοινό ανιψιός του Αδόλφου Χίτλερ, ονόματι Πάτρικ Χίτλερ, έγραψε μια επιστολή στις αρχές του 1940 προς τον Αμερικανό Πρόεδρο Φ. Ρούζβελτ ζητώντας του ούτε λίγο ούτε πολύ να τον αφήσει να καταταγεί στο στρατό και να πολεμήσει το θείο του! Η επιστολή, με ημερομηνία 3 Μαρτίου 1942, αναφέρει ότι ο Πάτρικ Χίτλερ είναι πρόθυμος να πολεμήσει το «διαβολικό και ειδωλολατρικό καθεστώς» του Αδόλφου!

Ήταν η δεύτερη φορά που ο νεαρός Πάτρικ Χίτλερ ζητούσε κάτι τέτοιο. Είχε προσπαθήσει να καταταγεί στο στρατό το 1940, έναν χρόνο αφότου έφυγε από τη ναζιστική Γερμανία στη Νέα Υόρκη, αλλά η αίτησή του απορρίφθηκε. «Εγώ είμαι ο ανιψιός και ο μόνος απόγονος του καγκελάριου και ηγέτη της Γερμανίας, ο οποίος σήμερα τόσο δεσποτικά επιδιώκει να υποδουλώσει τις ελευθερίες των χριστιανικών λαών του πλανήτη», έγραψε ο Πάτρικ Χίτλερ στην επιστολή του.

Η εντυπωσιακή αυτή επιστολή δημοσιεύθηκε στο βιβλίο «Γράμματα Πολέμου: Έκτακτη αλληλογραφία από τους αμερικανικούς Πολέμους», προκαλώντας το ενδιαφέρον του κόσμου. Ο Πάτρικ Χίτλερ κατατάθηκε τελικά στο Πολεμικό Ναυτικό το 1944 και απολύθηκε μετά από τρία χρόνια εξαιτίας τραυματισμού. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στη συνέχεια άλλαξε το επίθετό του από Χίτλερ σε Χιούστον και πέθανε στη Νέα Υόρκη το 1987.

πηγή: newsit.gr

Rating: 4.4/5. From 7 votes.
Please wait...