Ο Έντισον και η σχέση του με το τατουάζ!

perierga.gr - Ο Έντισον και η σχέση του με το τατουάζ!

Ο «Μάγος του Menlo Park», όπως αποκαλούσαν τον Έντισον οι σύγχρονοί του εξαιτίας του πρώτου εργαστηρίου βιομηχανικής έρευνας που δημιούργησε ο ίδιος στο Menlo Park του Νιου Τζέρσεϊ το 1876, είχε στην κατοχή του πάνω από 1.000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας, μεταξύ των οποίων και σπουδαίες εφευρέσεις που άλλαξαν την πορεία του σύγχρονου κόσμου. Πέρα από τον ηλεκτρικό λαμπτήρα, το φωνόγραφο, το μικρόφωνο και τόσες άλλες σπουδαίες ανακαλύψεις, ο Έντισον συνέδεσε το όνομά του και με τα τατουάζ, καθώς μια ηλεκτρομαγνητική συσκευή στένσιλ, μια ηλεκτρική πένα, δηλαδή, που δημιούργησε το 1876 θεωρείται πρόγονος του σύγχρονου εργαλείου για τατουάζ.

perierga.gr - Ο Έντισον και η σχέση του με το τατουάζ!

Η συσκευή του Έντισον τρυπούσε το χαρτί με μία βελόνα και προοριζόταν για να χρησιμοποιηθεί ως αντιγραφέας κειμένων, επιτυγχάνοντας επαναλαμβανόμενες τρύπες επάνω στα πρωτόυπα έγγραφα, οι οποίες αποτυπώνονταν σε ένα λευκό χαρτί και χρωματίζονταν στη συνέχεια με μελάνι. Αν και δεν εμπορευματοποιήθηκε ποτέ, καθότι θεωρήθηκε δύσχρηστη, ούτε ο Έντισον ανακάλυψε μια μηχανή ειδικά για τατουάζ, 15 χρόνια αργότερα, το 1891, ο Samuel O’Reilly εμπνεύστηκε από το σχεδιασμό της για να κατασκευάσει το πρώτο ηλεκτρικό μηχάνημα δερματοστιξίας.

perierga.gr - Ο Έντισον και η σχέση του με το τατουάζ!

Κι όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο, πέρα από την τυχαία ανακάλυψη του εργαλείου για τατουάζ, ο Έντισον διέθετε ο ίδιος ένα ανεξίτηλο σχέδιο στο σώμα του.Ένα παράξενο τατουάζ με πέντε τελείες τοποθετημένες χιαστί, όπως αυτές που υπάρχουν στο ζάρι, κοσμούσε τον αριστερό του βραχίονα από τη νεαρή του ηλικία. Το συγκεκριμένο σχέδιο τατουάζ έχει διαφορετικές σημασίες και ερημεύεται ποικιλοτρόπως ανάλογα με την κουλτούρα κάθε λαού και τον πολιτισμό του.

perierga.gr - Ο Έντισον και η σχέση του με το τατουάζ!

Από τον τρόπο μεταχείρισης των γυναικών μέχρι το σύμβολο αναγνώρισης μεταξύ των ανθρώπων Ρομά, και από μια ομάδα στενών φίλων μέχρι το χρόνο παραμονής στη φυλακή (οι εξωτερικές τέσσερις τελείες αντιπροσωπεύουν τους τοίχους των φυλακών και η κεντρική τον κρατούμενο), οι ερμηνείες ποικίλλουν στους λαούς του κόσμου. Αν και κανείς δεν γνωρίζει τον ακριβή λόγο της συγκεκριμένης επιλογής σχεδίου από τον Έντισον, η παρουσία ενός τατουάζ στο χέρι του αναδεικνύει μία αρκετά διαφορετική πλευρά του χαρακτήρα του, πέρα από αυτήν του εργασιομανή εφευρέτη.

perierga.gr - Ο Έντισον και η σχέση του με το τατουάζ!

Rating: 2.8/5. From 3 votes.
Please wait...