Προκλητική… κηπουρική τέχνη!

perierga.gr - Προκλητική... κηπουρική τέχνη!

Ο 53χρονος κ. Jackson από την πόλη Tamworth του Staffordshire είναι περήφανος για τον κήπο του. Το ίδιο και οι γείτονές του (με μερικές εξαιρέσεις, βέβαια!). Τα τελευταία 8 χρόνια ασχολείται εντατικά με το σκάλισμα των θάμνων, δίνοντας στα φυτά του διάφορα σχέδια. Τα φυλλώματα των φυτών κουρεύονται σε οβάλ, στριφογυριστά ή τετράγωνα σχήματα, μεταμορφώνοντας τον κήπο σε ένα μικρό έργο τέχνης. Τελευταίο «απόκτημα» του κηπουρού ένα μεσαίο… δάχτυλο χεριού, το οποίο παρουσιάζεται να κάνει μια άσεμνη χειρονομία! Οι πρώτες αντιδράσεις του κόσμου ποικίλλουν:

perierga.gr - Προκλητική... κηπουρική τέχνη!

«Κάποιοι το βλέπουν αρκετά διασκεδαστικό, ενώ ορισμένοι δείχνουν να ενοχλούνται. Νομίζω ότι είναι δικαίωμά μου να έχω ό,τι θέλω στον κήπο μου. Άλλωστε, ένας θάμνος είναι που δεν ξεχωρίζει και τόσο πολύ ανάμεσα στους άλλους», λέει ο… προκλητικός κηπουρός για το δημιούργημά του. Όσο για το λόγο της συγκεκριμένης διαμόρφωσης του θάμνου, ο ίδιος υποστηρίζει ότι «δεν θέλω να περάσω κάποιο μήνυμα, ούτε να προκαλέσω κανέναν. Περισσότερο είναι μια διασκεδαστική εικόνα και ασυνήθιστη θα έλεγα για έναν κήπο. Εμένα, όμως, πάντα μού άρεσε να ξεφεύγω από τα συνηθισμένα…

perierga.gr - Προκλητική... κηπουρική τέχνη!

…Δεν έχω σκοπό να αλλάξω τίποτα και εάν κάποιος ενοχλείται, μπορεί να μην κοιτάζει προς τα εδώ. Αν και νομίζω πως αυτό είναι κάπως υπερβολικό και υποκριτικό για όσους σκέφτονται κάπως έτσι. Στην καθημερινότητά μας έχουμε τόσες πολλές… παρενοχλήσεις! Αυτό τους πειράζει;». Για την ιστορία, αξίζει να αναφέρουμε ότι αρκετοί συμπολίτες του παραπονέθηκαν για την εικόνα και τού ζήτησαν να… αφαιρέσει το επίμαχο δάχτυλο, προκαλώντας την αντίδραση τού κ. Jackson, o οποίος συνεχίζει ακάθεκτος την ιδιαίτερη κηπουρική του!

perierga.gr - Προκλητική... κηπουρική τέχνη!

Rating: 3.2/5. From 19 votes.
Please wait...