Διαζύγιο… γιατί δεν της αγόραζε τριαντάφυλλα!

perierga.gr - Του ζήτησε διαζύγιο γιατί δεν της αγόραζε τριαντάφυλλα!

perierga.gr - Του ζήτησε διαζύγιο γιατί δεν της αγόραζε τριαντάφυλλα!Ένας 38χρονος σύζυγος από το Ιράν «καταδικάστηκε» από το οικογενειακό δικαστήριο της Τεχεράνης στην αγορά 777 τριαντάφυλλων για τη σύζυγό του, προκειμένου εκείνη να αποσύρει την αίτηση διαζυγίου που είχε καταθέσει.

Η 27χρονη γυναίκα από την Τεχεράνη ζήτησε τη διάλυση του γάμου επειδή ο σύζυγος τής είχε υποσχεθεί προ γάμου ότι θα της αγοράζει διαρκώς τριαντάφυλλα, αλλά δεν τήρησε ποτέ την υπόσχεσή του. Η κοπέλα, μάλιστα, είχε ζητήσει 777 τριαντάφυλλα, τα οποία ποτέ δεν έλαβε.

Η συμφωνία μεταξύ των συζύγων, την οποία -σημειωτέον- ο άντρας πρέπει να τηρήσει όχι μόνο σε περίπτωση διαζυγίου αλλά και οποιαδήποτε άλλη στιγμή το επιθυμήσει η γυναίκα, είναι νομικά δεσμευτική για το σύζυγο, ο οποίος μπορεί να δεχτεί αγωγή αν δεν το τηρήσει. Στις πιο ακραίες περιπτώσεις κινδυνεύει να φυλακιστεί.

Στο δικαστήριο, η γυναίκα είπε ότι ο 38χρονος σύζυγός της πρέπει να της αγοράσει τα 777 τριαντάφυλλα που της έχει υποσχεθεί, διαφορετικά θα προχωρούσε στην έκδοση διαζυγίου.

Όπως μετέδωσε το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων, ο δικαστής έκανε δεκτό το «τελεσίγραφο» της συζύγου και υποχρέωσε τον άντρα να αγοράσει τα τριαντάφυλλα. Ο σύζυγος θα πρέπει τώρα να καταβάλλει περίπου 3.000 δολάρια για την αγορά των λουλουδιών αν δεν θέλει να χάσει τη γυναίκα του.

Έπειτα από αυτήν την εξέλιξη, η σύζυγος απέσυρε την αγωγή και ο άντρας πήρε ένα καλό μάθημα σχετικά με την έννοια του όρου «υπόσχεση». Πάλι καλά που δεν είχε υποσχεθεί τίποτα… ακριβότερο!

Rating: 1.6/5. From 4 votes.
Please wait...