Δεσποινίς «Μότσαρτ» 2 ετών!

perierga.gr - Δεσποινίς "Μότσαρτ" 2 ετών!

Η Lavinia Ramirez είναι μόλις 2 ετών και έχει ένα ξεχωριστό χάρισμα. Η «Δεσποινίς Μότσαρτ» όπως την αποκαλούν οι καθηγητές της έδωσε την πρώτη της δημόσια συναυλία στο πιάνο, έξι μόλις εβδομάδες αφότου άρχισε να μαθαίνει τις νότες και τα κλειδιά του Σολ! «Τα δάχτυλά της είναι τόσο μικροσκοπικά και χρησιμοποιεί ειδικό κάθισμα για να φτάνει τα πλήκτρα. Παρόλα αυτά αυτοσυγκεντρώνεται και παίζει εξαιρετικά τα μουσικά κομμάτια χωρίς καν να κοιτάζει τις νότες…», λέει η δασκάλα της στη μουσική κ. Matej Lehocky.

perierga.gr - Δεσποινίς "Μότσαρτ" 2 ετών!

Μια «μίνι» μαέστρος, ίσως η νεαρότερη πιανίστρια στη Βρετανία, εξέπληξε τα πλήθη, λαμβάνοντας διθυρράμβους από τους ειδικούς! «Αξιοσημείωτο ταλέντο», «εξαιρετική ικανότητα», «παράδειγμα μουσικής δεξιοτεχνίας» και άλλα παρόμοια ήταν όσα ακούστηκαν για την μικρή Lavinia Ramirez. «Για να παίξει κάποιος πιάνο στην ηλικία της είναι κάτι εξαιρετικό και πολύ ιδιαίτερο. Συνήθως τα μικρά παιδιά δεν είναι σε θέση να κάνουν ό,τι τους λένε και απλώς τα δάχτυλά τους τρέχουν πάνω στα πλήκτρα του πιάνου. Έτσι γρήγορα βαριούνται…», συμπληρώνει η δασκάλα.

perierga.gr - Δεσποινίς "Μότσαρτ" 2 ετών!

Η Lavinia λατρεύει την κλασική μουσική, ενώ η Κάρμεν του Μπιζέ είναι η αγαπημένη της όπερα. Επιπλέον, είναι τόσο ώριμη για την ηλικία της που όταν παίζει πιάνο όλοι ξεχνούν ότι είναι μόλις 2 ετών. «Νομίζω ότι μέσα σε οκτώ μήνες θα είναι σε θέση να πάρει το πρώτο δίπλωμα. Και αλήθεια δεν μπορώ να θυμηθώ κανέναν να κάνει κάτι παρόμοι σε αυτή την ηλικία», αναφέρει η κ. Matej Lehocky.

perierga.gr - Δεσποινίς "Μότσαρτ" 2 ετών!

Αξίζει να σημειώσουμε ότι κανείς από τους γονείς της δεν παίζει κάποιο όργανο ούτε ασχολούνται ιδιαίτερα με τη μουσική. «Πριν από έναν χρόνο τής πήρα ένα μικρό πιάνο για να παίζει. Με έκπληξη είδα ότι άφησε όλα τα άλλα παιχνίδια και ασχολιόταν μόνο με αυτό. Όταν τη ρώτησα εάν θα ήθελε να μάθει αληθινή μουσική σε κανονικό πιάνο μού είπε «ναι»! Και ήταν μόλις 1,5 ετών!», λέει η μητέρα της Jenna Ramirez.

Rating: 2.8/5. From 4 votes.
Please wait...