Γνωρίστε τον Όσκαρ, έναν «γυμνό» παπαγάλο!

perierga.gr - Ένας "καραφλός" παπαγάλος!

Από πολλούς θεωρείται ως το πιο «άσχημο πουλί στον κόσμο», όμως ο Όσκαρ είναι ένας πραγματικός μαχητής της ζωής. Μια σπάνια μολυσματική ασθένεια ανάγκασε τον Όσκαρ να χάσει όλα του τα φτερά, ενώ οι κτηνίατροι τού έδιναν μόλις 9 μήνες ζωής. Αυτό πριν 12 χρόνια που διαγνώστηκε για πρώτη φορά η ασθένειά του! Όταν έφυγε από το κέντρο άγριων ζώων και μεταφέρθηκε βαριά άρρωστος στο κτηνιατρείο, οι γιατροί συνειδητοποίησαν ότι δεν μπορούσε να είναι μαζί με άλλα πουλιά.

perierga.gr - Ένας "καραφλός" παπαγάλος!

Έτσι ενημέρωσαν το Broward County Humane Society (Κέντρο Ευθανασίας Άγριων Ζώων και Πτηνών) στη Φλόριντα, τα μέλη του οποίου μετέφεραν τον παπαγάλο στο καταφύγιο με σκοπό να προχωρήσουν στην ευθανασία του. Πολύ σύντομα, όμως, το πτηνό κέρδισε μια θέση ανάμεσά τους, κι έγινε τάχιστα η μασκότ του Κέντρου. «Είναι ένα εξαιρετικό πουλί, φιλικό και υπάκουο, αν ξεπεράσουμε την εξωτερική του εμφάνιση.

perierga.gr - Ένας "καραφλός" παπαγάλος!

Γιατί μπορεί να μην είναι η… βασίλισσα της ομορφιάς, όμως είναι… βασίλισσα στις καρδιές μας», λέει η υπεύθυνη του Κέντρου. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε μια λεπτομέρεια. Ο Όσκαρ έλαβε αντρικό όνομα, καθώς όλοι θεωρούσαν αρχικά ότι πρόκειται για αρσενικό παπαγάλο. «Κάνοντας εξετάσεις για την ασθένειά του ανακαλύψαμε ότι είναι ένα θηλυκό πτηνό. Ήταν, όμως, πολύ αργά για να του αλλάξουμε το όνομα», λέει ο κτηνίατρος.

perierga.gr - Ένας "καραφλός" παπαγάλος!

Ο Όσκαρ είναι διάσημος για την αγάπη του στη μουσική και το χορό (λατρεύει τον Μικ Τζάγκερ!) αλλά και για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που δείχνει στα παιδιά. Σε μια απόδειξη δύναμης ψυχής αλλά και εξαιτίας της τρυφερότητας, της ιδιαίτερης προσοχής αλλά και της αγάπης του προσωπικού στο Κέντρο ο Όσκαρ όχι μόνο είναι ζωντανός αλλά δείχνει πιο ακμαίος από ποτέ. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να πάρετε μια μικρή γεύση από… Όσκαρ!

Rating: 4.9/5. From 9 votes.
Please wait...