5.000 παπαρούνες «φύτρωσαν» μέσα σε ναό!

perierga.gr- 5.000 παπαρούνες "φύτρωσαν" στο ιερό!

Περισσότερες από 5.000 παπαρούνες χρησιμοποίησε ο καλλιτέχνης Ted Harrison Harrison για να δημιουργήσει μια εικόνα τριών παιδιών-στρατιωτών από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τις πρόσφατες πολεμικές συγκρούσεις στο πάτωμα του καθεδρικού ναού του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο, αναδεικνύοντας την εμπλοκή των παιδιών σε ένοπλες συρράξεις σε όλο τον κόσμο. 

perierga.gr- 5.000 παπαρούνες "φύτρωσαν" στο ιερό!

Οι παπαρούνες αποτελούν παγκόσμιο σύμβολο της μνήμης και χρησιμοποιήθηκαν από τον καλλιτέχνη για να συνδέσουν την τέχνη με την πίστη, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος στο θέμα των μικρών παιδιών που στρατολογούνται. Παρόλο που στις μέρες μας υπάρχει σε ισχύ μια Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών που το απαγορεύει για άτομα κάτω των 18 ετών, αυτή αγνοείται σε μεγάλο βαθμό. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν 250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο σε στρατιωτική υπηρεσία, το ένα τρίτο των οποίων είναι κορίτσια.

perierga.gr- 5.000 παπαρούνες "φύτρωσαν" στο ιερό!

Η εγκατάσταση αποτελεί μέρος ενός συνεχιζόμενου προγράμματος στη Βρετανία, που επιδιώκει να  επαναφέρει στη μνήμη των Βρετανών τους στρατιώτες, τους ναύτες και τους αεροπόρους που σκοτώθηκαν πολεμώντας για την πατρίδα τους, αλλά και για να μην ξεχνούν τα παιδιά-στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους σε διάφορες πολεμικές συγκρούσεις.  «Ελπίζω να μεταφέρω κάτι από την αθωότητα αυτών των παιδιών αλλά κυρίως από την προδοσία αυτής της αθωότητάς τους…», λέει ο Ted Harrison.

perierga.gr- 5.000 παπαρούνες "φύτρωσαν" στο ιερό!

Rating: 5.0/5. From 4 votes.
Please wait...