Πέθανε η αγαπημένη «Τσίτα» του Ταρζάν!

perierga.gr - Πέθανε η αγαπημένη "Τσίτα" του Ταρζάν!

Η Cheetah υπήρξε διάσημη όλα της τα χρόνια. Και πώς αλλιώς άλλωστε, αφού ο εν λόγω χιμπατζής συμπρωταγωνιστούσε στις περίφημες ταινίες του Ταρζάν της δεκαετίας του ’30, αποτελώντας τη «μασκότ» της ζούγκλας! Στο πλευρό του χρυσού Ολυμπιονίκη Johnny Weissmuller, γνώρισε τη λάμψη της μεγάλης οθόνης και έγινε σταρ του κινηματογράφου.

perierga.gr - Πέθανε η αγαπημένη "Τσίτα" του Ταρζάν!

Ευτυχισμένος όλη του τη ζωή, ξεπέρασε κατά το διπλάσιο το προσδόκιμο όριο ζωής, πεθαίνοντας σε ηλικία 80 ετών από βαθιά γεράματα, λόγω νεφρικής ανεπάρκειας. Τα τελευταία 50 χρόνια, το ζώο έμενε σε ένα κέντρο φιλοξενίας άγριων ζώων στη Florida, ενώ μέχρι τη μεταφορά της στο καταφύγιο διέμενε με τον Johnny Weissmuller. Απολάμβανε καθημερινά την αγάπη και τη φροντίδα των υπαλλήλων αλλά και του κόσμου και όπως λέει χαρακτηριστικά η κυρία Debbie Cobb, διευθύντρια του καταφυγίου:

perierga.gr - Πέθανε η αγαπημένη "Τσίτα" του Ταρζάν!

«Όλοι την αγαπούσαν αλλά και εκείνη τους αγαπούσε όλους. Της άρεσε να βλέπει γύρω της χαμογελαστά πρόσωπα και έτρεφε καλά συναισθήματα για τους ανθρώπους. Είχε αδυναμία στις… γυναίκες και η αγαπημένη της ασχολία ήταν η ζωγραφική! Ήμουν εκεί όταν πέθανε και είμαι πραγματικά πολύ συγκινημένη. Στις 24 Δεκεμβρίου το βράδυ άφησε την τελευταία της πνοή… Ήταν τιμή μου να φροντίζω αυτό το ζώο για 51 χρόνια, τον χιμπατζή που θαύμαζα στις ταινίες του Ταρζάν. Ήταν πολύ παιχνιδιάρης χιμπατζής και τώρα θα τον βλέπω στο βίντεο… Θα λείψει σε όλους μας…»

Rating: 5.0/5. From 3 votes.
Please wait...