Αστρονομικό ποσό για ένα κόμικ του Σούπερμαν!

perierga.gr - Αστρονομικό ποσό για ένα κόμικ του Σούπερμαν!

perierga.gr - Αστρονομικό ποσό για ένα κόμικ του Σούπερμαν!Το Νο1 τεύχος της συλλογής «Action Comics», που εκδόθηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 1938 με πρωταγωνιστή το θρυλικό Σούπερμαν, πουλήθηκε πρόσφατα σε δημοπρασία για 2,16 εκατομμύρια δολάρια!

Το αρχικό κόστος του τεύχους -όταν πρωτοκυκλοφόρησε το 1938- ήταν μόλις 10 σεντ(!), ενώ η κατάστασή του είναι άριστη, αφού η βαθμολογία που έλαβε από ειδικούς εκτιμητές αγγίζει το «9» από άποψη ποιότητας και φθοράς.

Ο υπεύθυνος της δημοπρασίας κ. Stephen Fishler λέει σχετικά: «Η αρχική προσφορά ήταν για 900.000 δολάρια, ενώ είναι το μοναδικό από τα 100 αντίτυπα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε ολόκληρο τον κόσμο που είναι σε τόσο καλή κατάσταση».

Είναι η πρώτη φορά που ένα κόμικ σπάει το φράγμα των δύο εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ αναμένεται το εν λόγω ρεκόρ να διαρκέσει για πολλά χρόνια.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το μεγαλύτερο ποσό που είχε δοθεί μέχρι σήμερα για ένα κόμικ της σειράς «Action Comics» ήταν ένα εκατομμύριο δολάρια, για ένα τέυχος που πουλήθηκε το 2010.

Rating: 2.4/5. From 4 votes.
Please wait...