Πουλήθηκε η ακριβότερη φωτογραφία στον κόσμο!

perierga.gr - Πουλήθηκε η ακριβότερη φωτογραφία στον κόσμο!

Η ακριβότερη φωτογραφία στον κόσμο έχει τον τίτλο «Rhine II» (σ.σ. Ρήνος ΙΙ) και πουλήθηκε σε δημοπρασία του Οίκου Christie’s στη Νέα Υόρκη έναντι του αστρονομικού ποσού των 4,3 εκατομμυρίων δολαρίων, δημιουργώντας ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ! Η φωτογραφία τραβήχτηκε από το διάσημο φωτογράφο Andreas Gursky και παρουσιάζει ένα ερημικό τοπίο του ποταμού Ρήνου κάτω από το φθινοπωρινό γκρίζο ουρανό.

 perierga.gr - Πουλήθηκε η ακριβότερη φωτογραφία στον κόσμο!

Ο Gursky εξήγησε σε συνέντευξή του ότι πρόκειται για την αγαπημένη του εικόνα: «Στέλνει πολλά μηνύματα και έχει αλληγορική σημασία σχετικά με το νόημα της ζωής και το πώς είναι σήμερα τα πράγματα. Είναι μια δραματική εικόνα που προκαλεί βαθύ προβληματισμό για την ανθρώπινη ύπαρξη και τη σχέση μας με τη φύση στα πρόθυρα του 21ου αιώνα». 

 perierga.gr - Πουλήθηκε η ακριβότερη φωτογραφία στον κόσμο!

Ο καλλιτέχνης έχει αφαιρέσει ψηφιακά τους περαστικούς που υπήρχαν στην εικόνα αλλά και ένα εργοστάσιο που βρίσκεται εκεί, αφού επιθυμούσε να μην υπάρχει καθόλου κίνηση, για να αποδώσει καλύτερα τη μελαγχολία και τη ζοφερή πραγματικότητα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι πολλά έργα του Gursky κοσμούν συλλογές των μεγαλύτερων μουσείων του κόσμου και σπουδαίες γκαλερί τέχνης όπως η «Tate Modern» και το «Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης» της Νέας Υόρκης.

Rating: 1.6/5. From 7 votes.
Please wait...