Τεμπέλης πιγκουίνος κλέβει πέτρες από… τη φωλιά του γείτονα!

Perierga.gr - Τεμπέλης πιγκουίνος κλέβει πέτρες από... τη φωλιά του γείτονα!

«Στα πράσα» έπιασε συνεργείο του BBC έναν τεμπέλη πιγκουίνο που για να φτιάξει τη φωλιά του- και να μη χάσει χρόνο και κόπο ψάχνοντας για υλικά…- κλέβει πέτρες από τη φωλιά που φτιάχνει ένας άλλος ανυποψίαστος πιγκουίνος.

Perierga.gr -  Τεμπέλης πιγκουίνος κλέβει πέτρες από... τη φωλιά του γείτονα!Το συνεργείο πέρασε τέσσερις μήνες στο νησί Ρος στην ανταρκτική τραβώντας πλάνα για το ντοκιμαντέρ «Frozen Planet» («Παγωμένος Πλανήτης»). Η κάμερά τους κατέγραψε έναν αρσενικό πιγκουίνο να… οικειοποιείται τον κόπο ενός άλλου πιγκουίνου για να φτιάξει τη φωλιά του.

Οι πιγκουίνοι φτιάχνουν αυτές τις πέτρινες φωλιές για να προστατέψουν τα αυγά τους από το να κυλήσουν και να χαθούν, όταν ο πάγος λιώσει.

Τα αρσενικά με τις καλύτερες φωλιές είναι πιο πιθανό να προσελκύσουν ένα ταίρι και, σε μία αποικία μισού εκατομμυρίου πιγκουίνων οι καλές πέτρες έχουν μεγάλη αξία…

Ο επικεφαλής των γυρισμάτων Jeff Wilson εξήγησε πως είναι γνωστό πως μερικές φορές τα πουλιά κλέβουν το ένα το άλλο. Αλλά ήταν μία μεγάλη πρόσκληση να «αιχμαλωτίσουν» τη σκηνή μέσα στο χάος της αποικίας των πιγκουίνων.

πηγή: newsbeast.gr

No votes yet.
Please wait...