Η δραστηριότητα των χάκερ επεκτείνεται και στα αυτοκίνητα

Perierga.gr - Η δραστηριότητα των χάκερ επεκτείνεται και στα αυτοκίνηταΌσο τα αυτοκίνητα συνδέονται όλο και περισσότερο με την ψηφιακή τεχνολογία, τόσο αυξάνεται και η δυνατότητα των χάκερ να μπορούν να τα «χτυπήσουν».

Η εταιρεία ασφάλειας λογισμικού McAfee έβγαλε στη δημοσιότητα έκθεση σύμφωνα με την οποία τα ηλεκτρονικά συστήματα, που βρίσκονται πλέον σε αφθονία στα αυτοκίνητα, εμπεριέχουν σοβαρούς κινδύνους ασφαλείας για τους οδηγούς των οχημάτων.

Πιο συγκεκριμένα ηλεκτρονικά συστήματα αυτοκινήτων όπως αερόσακοι, ραδιόφωνα και συστήματα ελέγχου πλοήγησης περίεχουν λογισμικό που οι χάκερ θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν με σκοπό να απενεργοποίησουν το όχημα από απόσταση, να κλειδώσουν τον κινητήρα μέσω του κινητού τηλεφώνου, να εντοπίσουν την ακριβή θέση του οχήματος και να κλέψουν προσωπικά δεδομένα μέσω του συστήματος bluetooth.

Η McAfee στην έκθεση της επιρρίπτει ευθύνες στις αυτοκινητοβιομηχανίες τονίζοντας ότι «οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσθέτουν συνεχώς νέες τεχνολογίες στα αυτοκίνητα για να προσελκύσουν τους καταναλωτές, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την ασφάλεια τους».

Rating: 3.0/5. From 11 votes.
Please wait...