Κίνα: Πιο ακριβό το νηπιαγωγείο από το πανεπιστήμιο

Κοστίζει περισσότερο να στείλει κάποιος το παιδί του σε παιδικό σταθμό στο Πεκίνο σήμερα από ό, τι να το στείλει στο καλύτερο πανεπιστήμιο!

«Υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά και πολύ λίγα νηπιαγωγεία», λέει η Li Jia, διευθύντρια πωλήσεων σε μια εταιρεία ενδυμάτων και μητέρα ενός δίχρονου αγοριού.

«Τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία είναι πολύ ακριβά και είναι πραγματικά δύσκολο να μπει κανείς σε ένα δημόσιο» συμφωνεί ο σύζυγός της, Xing Ιούνιο. «Δεν περίμενα αυτό όταν γεννήθηκε ο γιος μου.»

Perierga.gr - Κίνα: Πιο ακριβό το νηπιαγωγείο από το πανεπιστήμιο

Είναι σχεδόν αδύνατο, σύμφωνα με τους γονείς και τους δασκάλους, να βρεί κάποιος ένα αξιόπιστο νηπιαγωγείο στο Πεκίνο, με δεδομένο ότι οι χρεώσεις ξεπερνούν τα 1.000 γουάν (150 δολάρια) το μήνα, το οποίο είναι το ένα τέταρτο ενός μέσου μισθού στην πρωτεύουσα. Μερικοί παιδικοί σταθμοί χρεώνουν πέντε φορές το ποσό αυτό (700 δολάρια) ασκώντας έντονες πιέσεις στους προϋπολογισμούς ακόμη και εύπορων οικογενειών.

Συγκριτικά, τα δίδακτρα και η διαμονή στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, το καλύτερο της χώρας, κοστίζουν μόνο 700 γουάν (102 δολάρια) το μήνα, χάρη στις μεγάλες επιδοτήσεις της κυβέρνησης.

Perierga.gr - Κίνα: Πιο ακριβό το νηπιαγωγείο από το πανεπιστήμιο

Rating: 1.2/5. From 3 votes.
Please wait...