Δέος μπροστά στον γιγαντιαίο κροκόδειλο

Perierga.gr - Δέος μπροστά στον γιγαντιαίο κροκόδειλο

Μια πόλη στις νότιες Φιλιππίνες ελπίζει να προσελκύσει ντόπιους και ξένους τουρίστες μετά τη «σύλληψη» αυτού που πιστεύεται ότι είναι ο μεγαλύτερος κροκόδειλος αλμυρού νερού, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχός της.

Το μήκους 6,4 μέτρων ερπετό και βάρους 1.075 κιλών πιάστηκε το Σαββατοκύριακο σε βάλτο της πόλης Μπουναουάν στην επαρχία Αγκουσάν ντελ Σουρ, 840 χλμ. νότια της Μανίλας.

Ο δήμαρχος Έντουιν Ελόρντε είπε ότι χρειάστηκαν 24 ημέρες σε ειδικούς επί των θηλαστικών που έφθασαν από όλη τη χώρα και σε κυνηγούς κροκοδείλων για να πιάσουν τον γιγάντιο κροκόδειλο που πιθανολογείται ότι έχει σκοτώσει και φάει ένα βουβάλι, έναν ψαρά και ένα 12χρονο κορίτσι.

Perierga.gr - Δέος μπροστά στον γιγαντιαίο κροκόδειλο

Ο δήμαρχος είπε ότι οι κάτοικοι που οργανώνουν γιορτές για την αιχμαλωσία του ερπετού ύστερα από τον τρόμο που είχε σπείρει στην περιοχή τους, θα κάνουν αίτηση για να καταχωρηθεί ο κροκόδειλος στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως το μεγαλύτερο σε μέγεθος και ηλικία ερπετό που πιάστηκε τα τελευταία χρόνια.

Το δημοτικό συμβούλιο σχεδιάζει την κατασκευή οικοτουριστικών εγκαταστάσεων και ενός πάρκου που θα προσφέρει καταφύγιο στο ερπετό αυτό.

«Θα επωφεληθούμε από τον κροκόδειλο που σίγουρα θα προσελκύσει τουρισμό και ελπίζουμε να μας φέρει χρήματα και δουλειές», είπε ο δήμαρχος.

Perierga.gr - Δέος μπροστά στον γιγαντιαίο κροκόδειλο

πηγή: newsit.gr

Rating: 4.1/5. From 16 votes.
Please wait...