Γάτα που χάθηκε, βρέθηκε 5 χρόνια μετά, 3000 χλμ μακριά!

Perierga.gr - Γάτα που χάθηκε, βρέθηκε 5 χρόνια μετά, 3000 χλμ μακριά!

Perierga.gr - Γάτα που χάθηκε, βρέθηκε 5 χρόνια μετά, 3000 χλμ μακριά!Ήταν πέντε χρόνια πριν όταν η Γουίλοου, μία συμπαθέστατη γάτα, εγκατέλειψε τους ιδιοκτήτες της στο Κολοράντο και αποφάσισε να κάνει το δικό της… ταξίδι για να γνωρίσει τον κόσμο. Διανύοντας περίπου 3.000 χιλιόμετρα, η γάτα βρέθηκε να κάνει τις βόλτες της στο Μανχάταν και σύντομα θα επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για να επιστρέψει στους ιδιοκτήτες της.

Η γάτα βρέθηκε από έναν περαστικό στον οδό Ίστ Εντ του Μανχάταν και μεταφέρθηκε σε μία εταιρεία φροντίδας ζώων στη Νέα Υόρκη.

Οι υπάλληλοι της εταιρείας εντόπισαν τους ιδιοκτήτες της Γουίλοου χάρη σε ένα μικροτσίπ που είχε στο λαιμό της.

«Η Γουίλοου είναι καλά στην υγεία της» είπε ο διευθυντής της εταιρείας. «Σίγουρα κάποιος τη φρόντιζε και της έδινε φαγητό».

Το μυστήριο βέβαια είναι πως η Γουίλοου κατάφερε να ταξιδέψει περίπου 3.000 χιλιόμετρα και να φτάσει από το Κολοράντο στη Νέα Υόρκη.

Οι εργαζόμενοι, πάντως, στην εταιρεία φροντίδας ζώων θεωρούν σίγουρο ότι η γάτα δεν ταξίδεψε μόνη της από το Κολοράντο στη Νέα Υόρκη.

Μέχρι να ετοιμαστούν τα πιστοποιητικά υγείας της και να επιστρέψει στους ιδιοκτήτες της στο Κολοράντο η Γουίλοου θα μείνει στο σπίτι μίας άλλης οικογένειας στη Νέα Υόρκη.

Τρία σενάρια που απαντούν στο μυστήριο

Γιατροί, εκπαιδευτές και εργαζόμενοι στην εταιρεία φροντίδας ζώων έχουν καταλήξει σε τρεις θεωρίες για το πως η γάτα κατάφερε να φτάσει από το Κολοράντο στη Νέα Υόρκη.

Η πρώτη θεωρία υποστηρίζει ότι η Γουίλοου έκανε αυτό το μακρινό ταξίδι μόνη της. Τα πέντε χρόνια απουσίας της δείχνουν ότι η γάτα είχε άφθονο χρόνο να ταξιδέψει με τα πόδια.

«Οι γάτες προσαρμόζονται πολύ εύκολα. Θα μπορούσε να επιζήσει τρώγοντας διάφορα τρωκτικά ή ψάχνοντας στα σκουπίδια. Εάν ήταν φιλική, μάλλον θα δεχόταν φαγητό και από φιλόζωους που θα συναντούσε στο δρόμο της» αναφέρει ο κτηνίατρος, Πωλ Μάτσα.

Το πρόβλημα με αυτή τη θεωρία είναι το… κίνητρο της Γουίλοου. Σύμφωνα με τον κτηνίατρο, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις γατών που φεύγουν μακριά, αλλά έχουν πάντα το ένστικτο και την επιθυμία να γυρίσουν στο σπίτι. Το ερώτημα με την Γουίλοου είναι γιατί να κάνει ένα ταξίδι χωρίς συγκεκριμένο προορισμό.

Ο γιατρός Μπορσέλτ παρουσίασε ακόμη ένα πρόβλημα με τη συγκεκριμένη θεωρία. «Θα ήταν πολύ δύσκολο για αυτή να διασχίσει τον ποταμό Μισσισιπή. Επίσης, θα ήταν πολύ τυχερή που δεν την έφαγαν λύκοι ή δεν τη χτύπησε κάποιο αυτοκίνητο».

Μια άλλη θεωρία θέλει τη Γουίλοου να μπήκε μέσα σε κάποιο αυτοκίνητο με προορισμό το Μανχάταν. «Αυτό το σενάριο είναι πολύ πιθανό. Μία γάτα είναι αρκετά ευκίνητη ώστε να καταφέρει να τρυπώσει στο πίσω μέρος ενός φορτηγού» λέει ο γιατρός Τζέι Κουλμαν. Το μόνο εμπόδιο θα ήταν οι ακραίες καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της. Πιθανή είναι επίσης η μετακίνησή της με τρένο.

Τέλος, ένα τρίτο πιθανό σενάριο είναι ένα πρόσωπο που βρήκε τη Γουίλοου αμέσως μόλις εξαφανίστηκε στο Κολοράντο, να την πήρε μαζί του κινούμενος προς τα βορειοανατολικά και κατόπιν να την έχασε. «Είναι πολύ συνηθισμένο να ταξιδεύει κάποιος από το Κολοράντο στο Μανχάταν» είπε ο γιατρός Μπροσέλτ.

πηγή: tanea.gr

Rating: 5.0/5. From 3 votes.
Please wait...