Έγκλειστοι χιμπατζήδες είδαν το φως της μέρας μετά από 30 χρόνια!

Perierga.gr - Έγκλειστοι χιμπατζήδες είδαν το φως της μέρας μετά από 30 χρόνια!

Perierga.gr - Έγκλειστοι χιμπατζήδες είδαν το φως της μέρας μετά από 30 χρόνια!Οι 38 συμπαθέστατοι χιμπατζήδες που αφέθηκαν ελεύθεροι πέρασαν 14 χρόνια ζωής ως πειραματόζωα σε αυστριακό ερευνητικό κέντρο, για τον ιό του AIDS και την ηπατίτιδα. Όταν η εταιρία πουλήθηκε, οι χιμπατζήδες ναι μεν γλίτωσαν την ταλαιπωρία και την ίδια τους τη ζωή, αλλά μεταφέρθηκαν -πάλι έγκλειστοι- σε μια φάρμα.

Αιτία για τον περαιτέρω εγκλεισμό τους εκεί ήταν οι εκτιμήσεις των επιστημόνων ότι η προσαρμογή των ζώων στον έξω κόσμο θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη μετά την «εμπειρία» τους στο εργαστήριο.

Τελικά, μετά από τις προσπάθειες των ειδικών που κράτησαν περισσότερο από μια δεκαετία, οι χιμπατζήδες αφέθηκαν ελεύθεροι, και οι εικόνες από το βίντεο πραγματικά προκαλούν ρίγη συγκίνησης.

Στην παραπάνω περίπτωση, ισχύει περίτρανα το «μια εικόνα, χίλιες λέξεις». Οι χιμπατζήδες αντιδρούν λες και είναι άνθρωποι. Αγκαλιάζονται, γελάνε και παίζουν μεταξύ τους, έκπληκτοι με το φως της ημέρας που είδαν για πρώτη φορά στη ζωή τους.

Δυστυχώς, ακόμη και εν έτει 2011, το φαινόμενο των πειραματόζωων όχι μόνο δεν έχει ελαχιστοποιηθεί, αλλά αντιθέτως παραμένει βασική ερευνητική μέθοδος. Για καλό του ανθρώπου; Ή για καταστροφή του περιβάλλοντος;

πηγη: cosmo.gr

Rating: 5.0/5. From 9 votes.
Please wait...