Απαγορεύεται το κεμπάπ!

Perierga.gr - Απαγορεύεται το κεμπάπ!

Perierga.gr - Απαγορεύεται το κεμπάπ!Με την όρεξη άφησε καλοφαγάδες η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της ιταλικής πόλης Τσιταδέλα, που απαγόρευσε στα εστιατόρια να πωλούν κεμπάπ και άλλα μη «παραδοσιακά» εδέσματα. Ένας φανατικός του συγκεκριμένου πιάτου, ο εκπρόσωπος της κοινότητας των μεταναστών στην περιφέρεια Βένετο, δεν έκρυψε την οργή του, χαρακτηρίζοντας την απόφαση «Αισχρή».

Όπως ανέφερε ο Αμπντάλα Χεζράτζι το να απαγορεύονται τα κεμπάπ στην Τσιταδέλα είναι σαν απαγορεύεται η πίτσα στο Παρίσι ή τη Νέα Υόρκη. «Το Βένετο αλλάζει. Έχουμε 600.000 μετανάστες, ο δήμαρχος της Τσιταδέλα δεν μπορεί να επιτύχει πολλά απαγορεύοντας τα πράγματα που αρέσουν στον κόσμο», δήλωσε ο Χεζράτζι στο πρακτορείο Ansa.

Το δημοτικό συμβούλιο της Τσιταδέλα, που είναι μια μεσαιωνική πόλη στο Βένετο, υιοθέτησε μια απόφαση με την οποία απαγορεύεται η έκδοση αδειών σε όσους θέλουν να πωλούν κεμπάπ. Ο δήμαρχος Μάσιμο Μπιτόντσι, ο οποίος ανήκει στη Λέγκα του Βορά, αιτιολόγησε την απόφαση λέγοντας: «Αυτό το φαγητό ασφαλώς δεν αποτελεί μέρος της παράδοσής μας και της ταυτότητάς μας. Επίσης υποστήριξε ότι η απαγόρευση έχει στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας, καθώς αφορά πιάτα που μαγειρεύονται και στη συνέχεια αφήνονται για πολλή ώρα εκτεθειμένα.

πηγή: star.gr

Rating: 1.5/5. From 2 votes.
Please wait...