32 εκατ. λίτρα πόσιμου νερού στο βρόντο λόγω… ακράτειας

Perierga.gr - 32 εκατ. λίτρα πόσιμου νερού στο βρόντο λόγω... ακράτειας

Στην πολιτεία του Όρεγκον, η αρμόδια αρχή αποφάσισε να… στραγγίσει τη λίμνη και να πετάξει στο βρόντο περί τα οχτώ εκατ. γαλόνια πόσιμου νερού.

Αιτία της διόλου ευκαταφρόνητης «διαρροής» ήταν ο 21χρονος Τζόσουα Σίτερ που καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας να ξαλαφρώνει, έπειτα από μια νύχτα μπυροποσίας, σε δεξαμενή ύδρευσης η οποία τροφοδοτεί με πόσιμο νερό την πόλη του Πόρτλαντ.

Μπροστά στην εν λόγω εικόνα, οι αρμόδιες αρχές (η υπηρεσία «Portland Water Bureau») αποφάσισαν να λάβουν μέτρα προάσπισης της δημόσιας υγείας… στραγγίζοντας τη λίμνη στην οποία περιέχονταν περίπου οχτώ εκατ. γαλόνια νερού, μια κίνηση η οποία κόστισε 7.500 δολ. (συν άλλα περίπου 30.000 δολ. σε απολεσθέντα έσοδα).

Perierga.gr - 32 εκατ. λίτρα πόσιμου νερού στο βρόντο λόγω... ακράτειας

Πολλοί έσπευσαν να χαρακτηρίσουν υπερβολική την αντίδραση των αρχών, υποστηρίζοντας πως η μικροποσότητα των ούρων, αμελητέα μέσα σε τόσο μεγάλο όγκο νερού, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι από τη μεριά τους, υπερασπίστηκαν την απόφαση λέγοντας πως «κανείς δεν θα ήθελε να πιει ούρα».

Όσο για τον ίδιο το νεαρό, αυτός περιορίστηκε στο να απολογηθεί δημοσίως. «Δεν ήξερα ότι επρόκειτο για δεξαμενή ύδρευσης, νόμιζα πως ήταν εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων. Δεν θα είχα πρόβλημα να πληρώσω κάποιο πρόστιμο αλλά επί του παρόντος είμαι άνεργος», δήλωσε στην αστυνομία ο 21χρονος.

«Πρόκειται για ένα ατυχές συμβάν το οποίο θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν ο νεαρός επέλεγε αντί για τη δεξαμενή, έναν θάμνο», σημείωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

πηγή: ethnos.gr

Rating: 0.8/5. From 3 votes.
Please wait...