Ο Σαίξπηρ κάπνιζε μαριχουάνα;

Perierga.gr -

Perierga.gr - Ο Σαίξπηρ κάπνιζε μαριχουάνα;Η διευθύντρια του Ινστιτούτου Ανθρώπινης Εξέλιξης του Πανεπιστημίου Witwatersrand του Johannesburg, Francis Thackeray υποστηρίζει πως ο κλασσικός συγγραφέας όσο ήταν ζωντανός κάπνιζε μαριχουάνα. Η Thackeray βασίζει τις υποθέσεις της σε υπολείμματα μαριχουάνας που βρέθηκαν το 2001 στον κήπο του Shakespeare.

Η ανθρωπολόγος ζητάει εφόσον το επιτρέψει και η Εκκλησία της Αγγλίας, να εκταφεί ο,τι έχει απομείνει από τον Shakespeare προκειμένου να επαληθεύσει τη διαπίστωσή της. Αρκεί η παραμικρή τρίχα ή κερατίνη από νύχι του αποθανόντα προκειμένου η ανθρωπολόγος να προβεί σε χημική ανάλυση για να αποδείξει τη θεώρηση της, τουλάχιστον σύμφωνα με την ίδια.

Ωστόσο, σύμφωνα με το LiveScience η μαριχουάνα χρησιμοποιούνταν εκείνη την εποχή στην Αγγλία στα προιόντα κλωστουφαντουργίας, γεγονός που φανερώνει πως δεν είναι απαραίτητο ο Shakespear να κάπνιζε τη μαριχουάνα. Η Thackeray χρειάζεται για την εκταφή, την άδεια της Εκκλησίας της Αγγλίας πράγμα που φαίνεται αδύνατο να γίνει.

πηγή: tvxs.gr

Rating: 3.2/5. From 5 votes.
Please wait...