Ινδία: Θησαυρός αμύθητης αξίας σε ναό

Perierga.gr - Ινδία: Θησαυρός αμύθητης αξίας σε ναό

Ο θησαυρός βρέθηκε σε τουλάχιστον πέντε υπόγειες κρύπτες του ναού Sree Padmanabha Swamy που είναι πασίγνωστος στην Ινδία για τα γλυπτά του. «Δεν έχουμε ανοίξει ακόμη μια μυστική αίθουσα που παραμένει κλειστή εδώ και τουλάχιστον 140 χρόνια», είπε ο Τζαγιακουμάρ.

Ο ναός είναι αφιερωμένος στο θεό Βισνού και χτίστηκε πριν από πολλούς αιώνες από το βασιλιά του Τράβανκορ. Τα τάματα και οι προσφορές των πιστών φυλάσσονταν στις υπόγειες αίθουσες.

Perierga.gr - Ινδία: Θησαυρός αμύθητης αξίας σε ναό

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η αξία του θησαυρού ξεπερνά τα 500 δισεκατομμύρια ρουπίες ή 11,2 δισεκατομμύρια δολάρια, είπε ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου Κεράλα, Κ. Τζαγιακουμάρ. Η ακριβής αξία του ωστόσο θα γίνει γνωστή αφού προηγουμένως τα αντικείμενα εξεταστούν από την υπηρεσία αρχαιοτήτων.

Από το 1947, αφότου η Ινδία απέκτησε την ανεξαρτησία της, ο ναός ελέγχεται από ένα ίδρυμα που έχουν συστήσει οι απόγονοι της βασιλικής οικογένειας του Τράβανκορ. Πρόσφατα το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας παραχώρησε τη διαχείριση στο κράτος.

Μέχρι σήμερα πίστευαν ότι ο πλουσιότερος ναός της Ινδίας ήταν αυτός του Τιρουπάτι, στο Άντρα Πράντες, που διαθέτει αντικείμενα αξίας 320 δισεκατομμυρίων ρουπιών.

Perierga.gr - Ινδία: Θησαυρός αμύθητης αξίας σε ναό

Η αποκάλυψη των θησαυρών του Sree Padmanabha Swamy ανάγκασε την αστυνομία να τοποθετήσει σύστημα συναγερμού και κάμερες παρακολούθησης στο ναό ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί μόνιμα στο χώρο μια μονάδα αστυνομικών.

Rating: 3.1/5. From 5 votes.
Please wait...