Τα περιστέρια ξέρουν να ξεχωρίζουν τους καλούς φίλους!

Perierga.gr - Τα περιστέρια ξέρουν να ξεχωρίζουν τους καλούς φίλους!

Perierga.gr - Τα περιστέρια ξέρουν να ξεχωρίζουν τους καλούς φίλους!Την ικανότητα να διαχωρίζουν τους ανθρώπους, σε αυτούς που θέλουν να τα ταΐσουν και αυτούς που θέλουν να τα… κλωτσήσουν, έχουν αναπτύξει τα περιστέρια των πόλεων, στον αγώνα τους για επιβίωση μέσα στο αφιλόξενο αστικό περιβάλλον!

Ο πληθυσμός των περιστεριών που ζουν στην Ευρώπη, υπολογίζεται στα 28 εκατομμύρια, με την πλειοψηφία να κατοικεί στις πόλεις, καθώς εκεί δεν αποτελούν θηράματα και η τροφή είναι άπλετη καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Δεν είναι λίγοι βέβαια αυτοί που θεωρούν τα περιστέρια «ιπτάμενα ποντίκια» και τους κάνουν δύσκολη τη ζωή με την πρώτη ευκαιρία. Όπως αποδεικνύεται όμως, τα περιστέρια έχουν την αντίστοιχη άποψη για αυτούς!

Perierga.gr - Τα περιστέρια ξέρουν να ξεχωρίζουν τους καλούς φίλους!
photo by: link

Σύμφωνα με τη έρευνα που θα δημοσιευτεί στο περιοδικό Animal Cognition, τα περιστέρια μπορούν να εντοπίσουν την ανθρώπινη πηγή τροφής και ξέρουν να αποφεύγουν αυτούς που είναι εχθρικοί απέναντί τους, χρησιμοποιώντας πιθανώς «τη μνήμη και την ικανότητά τους στην κατηγοριοποίηση για την καθημερινή διαδικασία της αναζήτησης τροφής».

πηγή: tvxs.gr

Rating: 3.5/5. From 6 votes.
Please wait...