Τούρκοι αστυνομικοί παίζουν το… γιατρό

Perierga.gr - Τούρκοι αστυνομικοί παίζουν το... γιατρό

Perierga.gr - Τούρκοι αστυνομικοί παίζουν το... γιατρόΜπορεί οι Απόκριες να πέρασαν, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους αστυνομικούς της πόλης Γκαζιαντέπ στην Τουρκία να μεταμφιεστούν σε γιατρούς και να αρχίσουν τις κατ’ οίκον επισκέψεις.

Φόρεσαν λοιπόν άσπρες ποδιές, πήραν στηθοσκόπια και πήγαιναν πόρτα – πόρτα στα σπίτια της πόλης για να δουν πόσο εύκολα μπορεί να πέσουν οι κάτοικοι θύματα επιτηδείων.

Όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι μεταμφιεσμένοι αστυνομικοί έλεγαν στους πολίτες ότι ήταν γιατροί και σκοπός τους ήταν να τους μετρήσουν την πίεση για να δουν αν χρειάζονταν φαρμακευτική αγωγή.

Τα αποτελέσματα ήταν ανησυχητικά…. Στα 86 από τα 100 σπίτια που επισκέφθηκαν σε μία ημέρα, οι «ασθενείς» κατάπιαν αμέσως τα χάπια που τους έδωσαν, τα οποία ήταν ψευδοφάρμακα (placebo), χωρίς καμία παρενέργεια.

Το ίδιο κόλπό όμως έχουν κάνει και τοπικές συμμορίες, που αντί για ψευδοφάρμακα είχαν δώσε στους κατοίκους υπνωτικά χάπια και στη συνέχεια τους είχαν ληστέψει.

Οι αστυνομικοί στη συνέχεια επέστρεψαν με την κανονική τους ταυτότητα στα σπίτια που είχαν επισκεφθεί και τους συνέστησαν να είναι πιο προσεκτικοί.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η τουρκική αστυνομία καταφεύγει σε παρόμοιες μεθόδους. Σύμφωνα με την εφημερίδα Radikal, οι αστυνομικοί χτυπούσαν τα κουδούνια σπιτιών στα Άδανα και έλεγαν «Είμαι κλέφτης, ανοίξτε μου». Όπως δήλωσαν, εξεπλάγησαν όταν είδαν πόσοι ήταν εκείνοι που άνοιξαν την πόρτα τους…

πηγή: skai.gr

Rating: 5.0/5. From 3 votes.
Please wait...