Τα πάντα σχετίζονται μεταξύ τους

Perierga.gr - Τα πάντα σχετίζονται μεταξύ τους

Perierga.gr - Τα πάντα σχετίζονται μεταξύ τουςΣτους ανθρώπους που αρέσουν τα αλμυρά πως πιστεύετε ότι κρεμάνε το χαρτί της τουαλέτας; Από την εξωτερική ή από την εσωτερική πλευρά; Πώς θα σας φαινόταν αν σας λέγαμε ότι οι λάτρεις των ανθρακούχων ποτών προτιμούν τις ταινίες τρόμου;

Και αν πιστεύετε ότι όλες αυτές οι διαπιστώσεις είναι άσχετες μεταξύ τους, κάνετε για μια ακόμη φορά… ΛΑΘΟΣ!

To site correlated.org αποδεικνύει καθημερινά ότι τα πάντα σχετίζονται μεταξύ τους. Η ιστοσελίδα κάνει κάθε μέρα μια διαφορετική ερώτηση στους επισκέπτες της και στο τέλος της ημέρας αναρτάται η δημοσκόπηση της ημέρας η οποία εν συνεχεία συγκρίνεται με τα αποτελέσματα όλων των προηγούμενων δημοσκοπήσεων.

Για παράδειγμα το 43% όσων πιστέυουν ότι είναι καλλίφωνοι πιστεύουν ότι χορεύουν και καλά ενώ μόνο το 28% του συνολικού πληθυσμού το πιστεύει ότι χορεύει καλά.

Το 72 % των ατόμων που γυμνάζονται τακτικά προτιμούν το ζεστό καιρό ενώ μόνο το 63% του συνολικού πληθυσμού έχει την ίδια προτίμηση.

Φυσικά τα συμπεράσματα δεν είναι επιστημονικά καθώς το δείγμα είναι αρκετά μικρό και όχι μεθοδικά επιλεγμένο. Το αποτέλεσμα όμως εκτός από διασκεδαστικό είναι και διδακτικό καθώς μας βοηθά να θυμόμαστε ότι οι πλειοψηφίες και οι μειοψηφίες είναι πάντα πολύ «σχετικές».

με πληροφορίες από: skai.gr

Rating: 1.6/5. From 7 votes.
Please wait...