Σήμερα το βράδυ σβήνουμε τα φώτα!

Perierga.gr - Η Ώρα της ΓηςΓια τρίτη χρονιά φέτος οι Έλληνες σβήνουν τα φώτα συμμετέχοντας στην εκστρατεία «Η Ώρα της Γης». Το WWF Ελλάς καλεί τους Έλληνες να σβήσουν σήμερα στις 20:30 τα φώτα του σπιτιού τους και όπως σημειώνει ήδη περισσότεροι από το 1/3 των δήμων της χώρας έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους, ενώ 11.000 και πλέον πολίτες έχουν δεσμευτεί, μέσα από την ιστοσελίδα της οργάνωσης.

Από τη πλευρά του το υπουργείο Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι συμμετέχει και στηρίζει την εκστρατεία για δεύτερη χρονιά. Έτσι θα σβήσει για μία ώρα τα φώτα σε κτίρια των υπηρεσιών και των εποπτευόμενων φορέων του.

Όπως αναφέρει η κ. Μπιρμπίλη: «Η συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτή τη δράση είναι κάθε χρόνο και ισχυρότερη αποδεικνύοντας ότι μπορεί έμπρακτα να περιορίσει το ενεργειακό της αποτύπωμα. Συμβολικές κινήσεις όπως η Ώρα της Γης αποτελούν καθημερινές ενέργειες που μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας και στoν περιορισμό εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα».

Ανάμεσα στις επιχειρήσεις και φορείς που θα σβήσουν τα φώτα είναι η ΔΕΗ, η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου, η Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις, το Κτηματολόγιο, ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας και η ΡΑΕ.

Rating: 5.0/5. From 2 votes.
Please wait...