Δικέφαλη χελώνα

Perierga.gr - Δικέφαλη χελώνα

Η εικονιζόμενη χελώνα έχει όντως δύο κεφάλια και πέντε πόδια αλλά ένα πόδι αποτελεί λεπτομέρεια μπροστά στα δύο κεφάλια. Πρέπει επίσης να πούμε πως η συγκεκριμένη φωτογραφία δεν αποτελεί προϊόν επεξεργασίας με υπολογιστή αλλά είναι φωτογραφία υπαρκτής και ζωντανής χελώνας.

Perierga.gr - Δικέφαλη χελώνα

Aκόµη κι ο Δαρβίνος θα δυσκολευόταν πολύ να εξηγήσει την εντυπωσιακή παραµόρφωση αυτής της µικρής αφρικανικής αυλακωτής χελώνας, ηλικίας µόλις επτά εβδοµάδων….

Οι ειδικοί που την παρακολουθούν ονόµασαν Μάγδα το αριστερό κεφάλι και Λένκα το δεξί. Γεννήθηκε στη Σλοβενία και έχει επίσης πέντε πόδια. Τώρα φαίνεται πολύ µικρή, όµως θα µεγαλώσει πολύ, καθώς το είδος της, το οποίο κατοικεί κυρίως στις νότιες παρυφές της Σαχάρας, είναι το τρίτο µεγαλύτερο στον κόσµο µετά τη χελώνα των Γκαλάπαγκος και τη γιγάντια χελώνα των Αλντάµπρα.

Το καβούκι των ενηλίκων έχει µήκος 45 εκατοστά και το βάρος τους κυµαίνεται από 32 ως 45 κιλά, όµως δεν είναι άγνωστα και δείγµατα του είδους µε καβούκι ως και 90 εκατοστά και βάρος 70 κιλά. Ζουν 30 µε 50 χρόνια και η γηραιότερη σε αιχµαλωσία έφτασε τα 54 στον ζωολογικό κήπο της Γκίζας, στην Αίγυπτο.

πηγή: news247.gr

Rating: 2.8/5. From 4 votes.
Please wait...