Η τεχνολογία στην υπηρεσία «απατεώνων» τουριστών

Perierga.gr - Longleat Safari Park

Έκπληκτοι έμειναν οι εργαζόμενοι στο λαβύρινθο του Longleat Safari Park, στο Ουίλτσάιρ της νοτιοδυτικής Αγγλίας, όταν τουρίστες άρχισαν να εξέρχονται από αυτόν εντός λίγων λεπτών, ενώ έχει υπολογιστεί ότι για να ολοκληρωθεί ο γύρος του απαιτούνται 90 λεπτά!

Perierga.gr - Longleat Safari Park

Οι ανυπόμονοι επισκέπτες στράφηκαν στην τεχνολογία των κινητών τους τηλεφώνων, με αποτέλεσμα να βρουν την έξοδο του μήκους 2 μιλίων λαβυρίνθου μέσα σε λίγα λεπτά χάρη στα GPS και φωτογραφίες από το Google Earth. Ο βρετανικός λαβύρινθος υποστηρίζεται ότι αποτελεί το μεγαλύτερο του κόσμου, φτιαγμένος από 16.000 θάμνους που φυτεύτηκαν το 1975.

Ο Tim Bentley, προϊστάμενος στο Longleat δήλωσε πως ο λαβύρινθος, παρότι ιδιαιτέρως δημοφιλής, προκαλεί και μεγάλη δυσφορία. Προσφάτως διαπιστώσαμε ότι ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν την έξοδο πολύ συντομότερα από παλιότερα. Δεν είχα συνειδητοποιήσει γιατί, μέχρι που μπήκα κι ο ίδιος μαζί με τον γαμπρό μου. Έπειτα από 10 λεπτά χαμένοι, γύρισε και μου είπε: κουράστηκα! και έβγαλε το iPhone του, που του έδειξε προς τα που έπρεπε να πάμε. Παρόλο που οι θάμνοι είναι αρκετά ψηλοί, βλέπεις συχνά τους ανθρώπους να κρατούν ψηλά το κινητό τους, ψάχνοντας για σήμα.

Perierga.gr - Longleat Safari Park

Ο 29χρονος επισκέπτης Paul Roberts, παρουσιάζει τη δική του πλευρά: Ήρθα πριν από 6 χρόνια και ξόδεψα περισσότερο από 1 ώρα, ψάχνοντας την έξοδο. Ήταν τόσο εκνευριστικό, που κάλεσα ένα φίλο στο Λονδίνο να κοιτάξει αν μπορεί να βρει ένα χάρτη του λαβυρίνθου στο διαδίκτυο και να με κατευθύνει προς την έξοδο. Αλλά κι αυτό δεν έπιασε. Αυτή τη φορά όμως, σιγουρεύτηκα ότι το iPhone μου ήταν πλήρως φορτισμένο. Έδωσα στον εαυτό μου 15 λεπτά για να βρω μόνος μου την έξοδο, αλλά μετά ενέδωσα και άνοιξα το κινητό μου.

πηγή: tvxs.gr

Rating: 5.0/5. From 3 votes.
Please wait...