Ρωσικές ειδικές δυνάμεις σε δράση!

Perierga.gr - Spetsnaz

Perierga.gr - SpetsnazΤην περίοδο του ψυχρού πολέμου, ήταν ο φόβος και ο τρόμος των ανδρών της Βορειοατλαντικής συμμαχίας. Κανείς δεν ήξερε που θα χτυπήσουν και τι θα κάνουν σε περίπτωση σύρραξης της Σοβιετικής Ένωσης με το ΝΑΤΟ. Η σκληρή εκπαίδευση τους τους έκανε ασυναγώνιστους στις δολιοφθορές. Χτυπούσαν και χάνονταν σαν τη σκιά. Το όνομα Βόισκα Σπιτσιάλνοβο Ναζνατσίνιγια, ή αλλιώς Σπέτσναζ προκαλούσε ρίγος…

Ο ψυχρός πόλεμος ανήκει στο παρελθόν, η Σοβιετική Ένωση δεν υπάρχει πλέον αλλά οι Σπέτσναζ, παραμένουν η ελίτ του Ρωσικού στρατού και θεωρούνται ακόμη εκ των κορυφαίων ειδικών δυνάμεων του κόσμου. Στη Ρωσία λένε ότι είναι η πρώτη και η τελευταία γραμμή άμυνας της χώρας και για να κερδίσει κάποιος τον κόκκινο μπερέ, πρέπει στην κυριολεξία να τον βάψει με το αίμα του στην εκπαίδευση….

Αυτό που θα δείτε είναι ρεπορτάζ από τη Ρωσική τηλεόραση και όχι από κάποια ταινία του Χόλιγουντ. Οι σκηνές με τους στρατιώτες είναι πραγματικές και εκπαιδεύονται σε πραγματικά σενάρια που αφορούν πολιορκία, ομηρία, εξουδετέρωση αντιπάλου και ότι άλλο μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους.

Ο εκπαιδευόμενος Αλεξάντερ Τινκωφ, μιλάει και εξηγεί τι σημαίνει να είσαι Σπέτσναζ: “ Η εκπαίδευση δεν σταματάει ποτέ. Τα τελευταία χρόνια το δόγμα μας έχει εμπλουτιστεί και με θέματα αντιμετώπισης τρομοκρατίας. Η σωματική κούραση είναι κάτι που μπορεί να ξεπεραστεί η ψυχική κούραση όμως μας τσακίζει και αυτό είναι το μεγαλείο του να είσαι Σπετσναζ. Να νικάς τους φόβους σου.
Στο βίντεο μιλάει και ο Αντισυνταγματάρχης Αντρέι Φουράεφ που διακρίθηκε και παρασημοφορήθηκε στην Τσετσενία: “Από αυτούς που έρχονται μόνο 2 στους 10 καταφέρνουν να περάσουν τα γυμνάσια και να πάρουν το τίτλο του “κυνηγού” ή της “νυχτερίδας”. Οι άλλοι κόβονται, δεν τα καταφέρνουν. Δεν φτάνει να είσαι γυμνασμένος και καλός αθλητής, πρέπει να παρουσιάζεις και ψυχική ωριμότητα. Αυτή την περίοδο η τρομοκρατία, είναι ο νούμερο ένα εχθρός μας.”

πηγή: onalert.gr

Rating: 4.4/5. From 11 votes.
Please wait...