Αρνείται να φορέσει ζώνη ασφαλείας

Perierga.gr - Αρνείται να φορέσει ζώνη ασφαλείας

Perierga.gr - Αρνείται να φορέσει ζώνη ασφαλείαςΜία πολύ ενδιαφέρουσα όσο και αστεία ιστορία φαίνεται να κερδίζει έδαφος στο internet εδώ και μερικές ημέρες.
Ένας άντρας από τις Η.Π.Α., και πιο συγκεκριμένα από την Wichita του Kansas, ονόματι Paul Weigand πήρε μία κλήση από την αστυνομία επειδή δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας. Θα πείτε που είναι η ιστορία; Ο άνδρας αυτός λοιπόν ισχυρίζεται ότι φορούσε ζώνη ασφαλείας. Απλά δεν ήταν προσαρτημένη στο αμάξι! Με την δικαιολογία ότι έχει φοβία με τον εγκλωβισμό στο αμάξι σε περίπτωση σύγκρουσης, ο Weigand φοράει μία δικής του σύλληψης ζώνη ασφαλείας… μόνο που την φοράει σαν ζώνη… συνέχεια… και δεν ενώνεται πουθενά με το αμάξι!

Ο εν λόγω άνδρας ξέρει ότι περιγελά τον νόμο αλλά δεν φαίνεται να τον ενοχλεί. «Πουθενά στον νόμο δεν αναφέρει ότι η ζώνη πρέπει να είναι συνδεδεμένη με το όχημα. Επομένως δοκιμάζω τον νόμο αναφέρει.»  Και συνεχίζει:
«Δεν μου αρέσει να φοράω ζώνη ασφαλείας και νομίζω ότι δεν πρέπει να είμαι αναγκασμένος, η ιδέα του να φοράω ζώνη με φοβίζει περισσότερο από την ιδέα του να μην φοράω.»
Με λίγα λόγια ο υπόδικος πλέον Weigand ισχυρίζεται ότι η ζώνη ασφαλείας πρέπει να είναι επιλογή του καθενός καθώς δεν κάνει κακό σε κανέναν πέρα από τον εαυτό του. Φυσικά η κοινή λογική λέει ότι η ζώνη ασφαλείας πρέπει να είναι προσαρτημένη στο όχημα για να είναι ασφαλείας, αυτό που φοράει είναι απλά ζώνη, αλλά ο άνδρας αυτός θα πάει στα δικαστήρια για να υπερασπιστεί την γνώμη του απέναντι στο νόμο. Είναι καθαρά θέμα διατύπωσης…

πηγή: autoblog.gr

Rating: 3.7/5. From 13 votes.
Please wait...