«Κώδικας Ντα Βίντσι» και στον διάσημο πίνακα της Τζοκόντα

Perierga.gr - Τζοκόντα

Perierga.gr - ΤζοκόνταΜία μικρή πόλη στη βόρειο Ιταλία απεικονίζεται στο φόντο της Μόνα Λίζα, του πλέον διάσημου πίνακα στον κόσμο, σύμφωνα με μία Ιταλίδα ιστορικό τέχνης.

Η γέφυρα και ο δρόμος που διακρίνονται πίσω από τον ώμο της Μόνα Λίζα ανήκουν στην πόλη Μπόμπιο, υποστηρίζει η Κάρλα Γκλόρι, που για να ενισχύσει τα συμπεράσματά της επικαλείται έναν αριθμητικό κώδικα που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στον πίνακα από επιστήμονες.

«Ο δρόμος με τις στροφές από τον πίνακα εντοπίζεται εκεί, καθώς και η αψιδωτή γέφυρα που ο Ντα Βίντσι θα μπορούσε να δει από τα παράθυρα του κάστρου της πόλης» υπογράμμισε η κυρία Γκλόρι, η οποία θα δημοσιεύσει τα αποτελέσματα της έρευνάς της για τον πίνακα αυτό τον χρόνο.

Η ιστορικός τέχνης έφτασε σε αυτό το συμπέρασμα ενώ εξέταζε το ενδεχόμενο να είναι η Μπιάνκα Τζιοβάνα Σφόρτσα, κόρη του Λουδοβίκου Σφόρτσα, δούκα του Μιλάνου κατά τον 15ο αιώνα, που απεικονίζεται στο διάσημο έργο του Ντα Βίντσι και όχι η Λίζα ντελ Τζιοκόντο, όπως πιστεύεται.

Τον περασμένο χρόνο ιταλοί ερευνητές υποστήριξαν ότι ο Ντα Βίντσι είχε ζωγραφίσει με πολύ μικρά ψηφία τον αριθμό 72 στην αψίδα της γέφυρας που διακρίνεται στο φόντο του πίνακα. Σύμφωνα με την κυρία Γκλόρι, ο αριθμός αναφέρεται στην ημερομηνία 1472, όταν η γέφυρα σχεδόν καταστράφηκε από πλημμύρες και χτίστηκε εκ νέου.
πηγή: tovima.gr

Rating: 0.8/5. From 2 votes.
Please wait...