Ποιός είναι ο σωστός τρόπος για να σερβίρεται η σαμπάνια

perierga.gr - Σαμπάνια

Ο καλύτερος τρόπος για να αναδειχθεί το άρωμα και η γεύση της σαμπάνιας είναι να σερβίρεται σε ποτήρι υπό κλίση, αφού θα έχει χτυπηθεί καλά το μπουκάλι, σύμφωνα με Γάλλους ερευνητές.

Τα συμπεράσματα της έρευνάς τους δημοσιεύονται στο περιοδικό της Αμερικανικής Γεωργίας και Χημείας Τροφίμων, τις τελευταίες ημέρες του έτους, κατά τις οποίες καταναλώνονται σημαντικές ποσότητες σαμπάνιας. Η ομάδα των επιστημόνων, υπό τον οινολόγο και χημικό Ζεράρ Λιζέρ-Μπελέρ, επιβεβαιώνει για πρώτη φορά τη σημασία του τρόπου σερβιρίσματος της σαμπάνιας, σε θερμοκρασία 4 βαθμών, για να αναδεικνύεται κατά τον καλύτερο τρόπο η γεύση του ποτού.

perierga.gr - Σαμπάνια

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι μικρές φυσαλίδες που αναδύονται από τη σαμπάνια, τα κρασιά, αλλά και τις μπύρες, όταν αναδεύονται τα μπουκάλια, είναι αυτές που αναδεικνύουν το άρωμα των ποτών. Μέχρι τώρα ήταν γνωστό ότι οι φυσαλίδες που σχηματίζονται από την απελευθέρωση διοξειδίου του άνθρακα επιτρέπουν τη μεταφορά της γεύσης και των αρωμάτων της σαμπάνιας. Ωστόσο η νέα διαπίστωση είναι ότι η σαμπάνια πρέπει να σερβίρεται στο ποτήρι με συγκεκριμένο τρόπο, ώστε να αναδεικνύονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ποτού.

Μάλιστα οι ερευνητές διαπιστώνουν ότι υπάρχουν δυο τρόποι για να σερβιριστεί σωστά η σαμπάνια: είτε να ρέει άφθονη στο ποτήρι αμέσως μετά το άνοιγμα του μπουκαλιού, είτε να ελέγχεται η ροή και να γεμίζει το ποτήρι σε δύο δόσεις. Καθοριστικό επίσης για την ανάδειξη των χαρακτηριστικών της σαμπάνιας είναι να έχει χτυπηθεί καλά το μπουκάλι.

πηγή: newsit.gr

Rating: 2.3/5. From 2 votes.
Please wait...