Μόδα ή εκκεντρικότητα το… ανάποδο δέντρο;

Perierga.gr - Ανάποδο χριστογεννιάτικο δέντρο!

Perierga.gr - Ανάποδο χριστογεννιάτικο δέντρο!Μόδα τείνει να γίνει τα τελευτά χρόνια το ανάποδο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Αν και πολλά σπίτια δεν το προτιμούν, το βλέπουμε αρκετά συχνά πλέον σε μπαρ και εστιατόρια. Μία πρώτη εξήγηση είναι ότι το ανάποδο χριστουγεννιάτικο δέντρο βοηθά στην εξοικονόμηση χώρου, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και μία πρωτότυπη μορφή διακόσμησης.

Ωστόσο, υπάρχει ένας μύθος σύμφωνα με τον οποίο το ανάποδο χριστουγεννιάτικο δέντρο είχε γίνει θεσμός πολύ πριν από τα όρθια δέντρα όπως τα ξέρουμε. Σύμφωνα με τον θρύλο, τον 7ο αιώνα ο μοναχός Βονιφάτιος, άγιος της Δυτικής Εκκλησίας, ταξίδεψε από την Αγγλία στην παγωμένη Γερμανία ώστε να διδάξει στον κόσμο τον λόγο του Θεού. Για να μπορέσουν να κατανοήσουν το σχήμα της Αγίας Τριάδας τους έφερε ως παράδειγμα το σχήμα του έλατου.

Από τότε οι πιστοί άρχισαν να σέβονται το έλατο και να κρεμάνε ανάποδα χριστουγεννιάτικα έλατα στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Για περισσότερους από πέντε αιώνες, λοιπόν, σύμφωνα με τον θρύλο αυτό, τα χριστουγεννιάτικα δέντρα ήταν κρεμασμένα από το ταβάνι. Αργότερα, προτίμησαν την ορθή τους διακόσμηση, ώστε η κορυφή του έλατου να κοιτά προς τον ουρανό και να προσεγγίζει τον Θεό.

Εκκεντρικότητα ή μόδα, είναι πολλοί που έχουν αρχίσει να υιοθετούν το… ανάποδο λουκ. Στην αγορά υπάρχουν κρεμαστά τεχνητά δέντρα, από τα οποία τα περισσότερα διαθέτουν ενσωματωμένα λαμπάκια. Τοποθετήστε τα στολίδια σας όπως ακριβώς θα κάνατε στο κανονικό σας δέντρο και ολοκληρώστε τη διακόσμηση με μία περίτεχνη κορδέλα. Αν θέλετε ξεκινήστε από την κορυφή που πλέον «κοιτά» ανάποδα και συνεχίστε μέχρι τη βάση. Το δέντρο σας είναι έτοιμο και Καλά Χριστούγεννα.

πηγή: Real.gr

Rating: 2.9/5. From 5 votes.
Please wait...