6000 γάμοι στην Ταιβάν για τα τυχερά 9άρια

6000 γάμοι στην Ταιβάν

Wally Santana / AP

Περισσότερα από 6.000 ζευγάρια παντρεύτηκαν την Πέμπτη (9/9/2010) στην Ταϊβάν, πιστεύοντας ότι ήταν μια τυχερή ημέρα.

Σύμφωνα με το ημερολόγιο της Ταϊβάν, το οποίο ξεκίνησε με την ίδρυση της Δημοκρατίας της Κίνας – επίσημος τίτλος της Ταϊβάν – το 1911, η συγκεκριμένη ημέρα είναι η 9η ημέρα του 9ου μήνα του 99ου έτους.

Για τον κινεζικό λαό, το εννέα (που σημαίναι αιώνιος) είναι τυχερός αριθμός . Όταν μάλιστα δύο ή περισσότεροι εννιάρια συμπίπτουν τότε η εύνοια της τύχης είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Ταϊβάν, μέχρι τις 5 μ.μ. Πέμπτη, 6.063 ζευγάρια είχαν εγγραφεί στα μητρώα για το γάμο τους. Ο αριθμός αυτός είναι  30 φορές μεγαλύτερος από τον αριθμό των εγγραφών σε μια κανονική ημέρα, και μεγαλύτερος από το συνολικό αριθμό των γάμων που τελέστηκαν το μήνα Αύγουστο και ήταν 5.453.

Στην πρωτεύουσα Ταϊπέι, 193 ζευγάρια  παντρεύτηκαν σε μια ομαδικά γαμήλια τελετή που πραγματοποιήθηκε από την κυβέρνηση της πόλης.

Όταν το ρολόι σήμανε τη μαγική χρονική στιγμή, δηλαδή  το ένατο δευτερόλεπτο, από το ένατο λεπτό, της ένατης ώρας, την ένατη ημέρα, του ένατου μήνα, του 99ου έτους, (9-9-9-9-99), τα ζευγάρια αντάλλαξαν δαχτυλίδια, με το δήμαρχο της πόλης Hau Long-bin να τους εύχεται αιώνια ευτυχία.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...