Χαβιάρι… σαλιγκαριού, το νέο έδεσμα!

Ο Γάλλος Dominique Pierru, πρώην κατασκευαστής κουζινών, θεωρείται σήμερα πρωτοπόρος της γαστρονομίας στη Γαλλία, καθώς εισήγαγε στη γαλλική κουζίνα… το χαβιάρι σαλιγκαριού!

Ο Pierru χρειάστηκε τρία χρόνια, για να αναπτύξει το συγκεκριμένο προϊόν, αφού έπρεπε να βρει τρόπο αρχικά να μαλακώσει τα αβγά των σαλιγκαριών, να τα αφήσει να ωριμάσουν και τέλος να εκθρέψει περίπου 180.000 σαλιγκάρια, ώστε να έχει αρκετά αβγά για να δημιουργήσει μια βιώσιμη οικονομικά επιχείρηση.

Σήμερα το χαβιάρι σαλιγκαριού ειναι από τα πλέον περιζήτητα εδέσματα στα εκλεκτότερα γαλλικά εστιατόρια.
Μετά την πώληση 200 κιλών χαβιαριού σαλιγκαριών το 2008, ο Pierru εκτιμά ότι θα πουλήσει 300 κιλά μέχρι το τέλος του έτους. Και αυτό όχι επειδή είναι φτηνό, αφού ένα βαζάκι 30 γρ. κοστίζει 49 ευρώ, ενώ τα 50 γρ. πωλούνται προς 82 ευρώ το βαζάκι.

Ο Dominique και η σύζυγός του αποφάσισαν να επενδύσουν πάνω σε αυτή την περίεργη επιχειρηματική δραστηριότητα, αφού η παραδοσιακή καλλιέργεια σαλιγκαριών δεν απέδιδε τα αναμενόμενα κέρδη.

Το χαβιάρι σαλιγκαριού σερβίρεται ιδανικά σε φέτα ψωμιού ή φύλλο φασκόμηλου και συνοδεύεται, φυσικά, από ένα ποτήρι εκλεκτή σαμπάνια.

Rating: 4.0/5. From 2 votes.
Please wait...