Πρόστιμο 650.000 ευρώ, για υπερβολική ταχύτητα

Υπερβολική ταχύτητα

Σουηδός οδηγός βρίσκεται αντιμέτωπος με το μεγαλύτερο πρόστιμο, ύψους 650.000 €, που έχει επιβληθεί ποτέ για υπερβολική ταχύτητα, αφού οδηγούσε με ταχύτητα 180 μιλίων/ώρα σε δρόμο της Ελβετίας.

Υπερβολική ταχύτηταΗ Mercedes SLS AMG του 37χρονου οδηγού κατασχέθηκε μαζί με την άδειά του μετά την υπέρβαση κατά 2,5 φορές του ορίου ταχύτητας σε έναν αυτοκινητόδρομο της Ελβετίας.

«Δεν έχουμε καταγράψει ποτέ οδηγό να τρέχει γρηγορότερα στη χώρα», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Ο 37χρονος άνδρας πιάστηκε από μια κάμερα ελέγχου ταχύτητας στην εθνική οδό A12 μεταξύ της Βέρνης και της Λωζάνης.

Η αστυνομία τον συνέλαβε λίγο αργότερα και μετά από ανάκριση αφέθηκε ελεύθερος.

«Νομίζω ότι το ταχύμετρο του αυτοκινήτου, το οποίο είναι καινούριο, είναι ελαττωματικό,» είπε ο οδηγός στην αστυνομία.

Είναι απίθανο να πάει στη φυλακή, αλλά αναμένεται να επιβαρυνθεί με το μεγαλύτερο πρόστιμο που προβλεπεται στην Ελβετία. Έτσι απειλείται με τη μεγαλύτερη δυνατή ποινή των 300 ημερών με 3.600 ελβετικά φράγκα την ημέρα, που αντιστοιχεί σε περίπου € 650 000.

Η υπόθεσή του θα κριθεί στο δικαστήριο και το πρόστιμο θα πρέπει να βασίζεται επί των εισοδημάτων του και την «εξαιρετική ταχύτητα», με την οποία ταξίδευε.

Στην Ελβετία, το ύψος του προστίμου είναι πάντα εξαρτώμενο από το εισόδημα του ατόμου – και είναι σαφές ότι ο κατηγορούμενος στην υπόθεση αυτή είναι αρκετά πλούσιος.

No votes yet.
Please wait...