Περίπλοκοι και επικίνδυνοι δρόμοι!

1. Col de Turini, Γαλλία

Βρίσκεται σε υψόμετρο 1607 μέτρων  πάνω από τη στάθμη της θάλασσας στα βουνά των Άλπεων της Γαλλίας. Είναι επίσης μέρος της διαδρομής του Μόντε Κάρλο WRC.

2. Stelvio Pass, Ιταλία

Αυτό το οδικό πέρασμα, τοποθετημένο στις ανατολικές Άλπεις στην Ιταλία, είναι ιδιαίτερα προκλητικό για τους λάτρεις της οδήγησης.

3. Leh–Manali Highway, Ινδία

Η εθνική οδός leh-Manali είναι στην Ινδία και περνά μέσα απο τα  υψηλότερα βουνά στον κόσμο. Ο δρόμος λόγω του χιονιού και  των καθιζήσεων του εδάφους δεν προσφέρεται για ταξίδι με το ιδιωτικό σας αυτοκίνητο. Χτίστηκε και διατηρείται από τον ινδικό στρατό.

4. The Puxi Viaduct, Σανγκάη

Εξυπηρετεί χιλιάδες οχήματα κάθε ώρα στη Σανγκάη. Έχει πέντε επίπεδα γεφυρών που βοηθούν να συνδεθούν δύο από τους μεγαλύτερους αυτοκινητόδρομους της πόλης.

5. The Judge Harry Pregerson Interchange, Λος Αντζελες.

Συνδέει δύο βασικούς αυτοκινητόδρομους και επιτρέπει την είσοδο και την έξοδο απο/προς όλες τις κατευθύνσεις

6. Gravelly Hill Interchange, Μπέρμιγχαμ, Αγγλία

Η σύνδεση αυτή είναι χωρισμένη σε 6 διαφορετικά επίπεδα, εξυπηρετεί 18 διαδρομές και περιλαμβάνει 4 χλμ παρακαμπτήριων οδών.

7. Trollstigen , Νορβηγία

Το φιορδ στη Νορβηγία έχει πολλούς δρόμους που προσελκύουν τους τουρίστες. Ο πιό ξεχωριστός μεταξύ τους είναι το Trollstigen, μια συναρπαστική διαδρομή ανάμεσα σε καταρράκτες.

8. Los Caracoles Pass, Άνδεις

Αυτός ο δρόμος  διέρχεται απο τα βουνά μεταξύ της Χιλής και της Αργεντινής. Το Los Caracoles έχει μια εξαιρετικά απότομη κλίση, καλύπτεται με χιόνι για το μεγαλύτερο μέρος του έτους και δεν διαθέτει μπάρες ασφαλείας. Παρόλα αυτά φορτηγά και λεωφορεία τουριστών ταξιδεύουν μέσω του δρόμου σε καθημερινή βάση, και είναι μια πολύ καλή εμπειρία.

9. Lysebotn Road, Νορβηγία

Αυτός είναι πιθανώς ο συναρπαστικότερος δρόμος  που μπορείτε να ταξιδεψετε σε τέσσερις ρόδες.

Rating: 4.5/5. From 62 votes.
Please wait...