Οι πρώτοι υπολογιστές τσέπης!

Στις μέρες μας έχει γίνει δύσκολο και κυρίως περιττό το να κάνουμε μαθηματικές πράξεις με το μυαλό μας, εξαιτίας των υπολογιστών τσέπης.

Οι υπολογιστές τσέπης είναι μια ιδιοφυής εφεύρεση η οποία πρωτοεμφανίστηκε το 1623 αλλά βγήκε σε κυκλοφορία το 1820. Φυσικά, οι πρώτοι που κατασκευάστηκαν δε μπορούν να συγκριθούν με αυτούς που κυκλοφορούν σήμερα στο εμπόριο.Οι σημερινοί υπολογιστές τσέπης είναι σχεδόν υπερμηχανήματα και έχουν πολλές λειτουργίες, ώστε να κάνουν τους υπολογισμούς μας πιο εύκολους.

Σήμερα ωστόσο, υπάρχει κάποιος που κατασκευάζει υπολογιστές με την παλιά τεχνολογία. Ο Andy Aaron κατασκευάζει υπολογιστές τσέπης «βικτοριανής εποχής», χρησιμοποιώντας διακόπτες, μοχλούς και μανιβέλες. Αυτοί φυσικά δεν έχουν τις δυνατότητες των μοντέρνων μηχανημάτων. Μπορούν να επιτελέσουν μόνο βασικούς μαθηματικούς υπολογισμούς.

Μιας και ο Aaron παράγει μόλις 3 τέτοιους υπολογιστές το χρόνο, το κόστος του κάθε ενός από αυτούς ξεπερνάει τα 5000 ευρώ. Μάλλον ακριβά θα έλεγε κανείς, αλλά είναι μοναδικά, συλλεκτικά αντικείμενα.

Rating: 4.2/5. From 24 votes.
Please wait...